Satu Mare Online - Stiri si informatii din Satu Mare
HomeLocalNationalInternational
ParteneriContact
 
 

Este adevarat ca barbatii prefera blondele?

09.06.08 01:43

Daca vei iesi cu o amica de-a ta, blonda, vei observa ca ea atrage mai multe priviri admirative decat tu, care esti bruneta sau roscata. Un antropolog sustine ca inclinatia barbatilor pentru blonde are o istorie mai veche decat am crede: si barbatii preistorici preferau o blonda pentru a perpetua specia :)

Intr-un studiu realizat de City University, 468 de barbati au fost invitati sa isi spuna parerea vizavi de 3 fotografii care infatisau aceeasi femeie, dar avand culori diferite ale parului - blond, brunet si roscat. Imaginea in care femeia era blonda a strans pareri unanime: a fost vazuta ca fiind mai putin inteligenta, dar mai usor de agatat.

53% dintre barbati intervievati au fost de parere ca majoritatea oamenilor le vad pe blonde ca fiind mai atractive, dar intrebati despre preferintele proprii, au spus ca nu au una anume. Dintre cei care si-au exprimat totusi preferintele, barbatii blonzi au preferat femeile blonde, iar satenilor le-au placut satenele, conform The Guardian.

Teoria evolutiei sugereaza ca si omul preistoric prefera blondele. Peter Frost, un antropolog canadian, sustine ca barbatii preistorici nu aveau o viata prea lunga, din cauza pericolelor la care se expuneau in timpul vanatorii. Din acest motiv, "lipsa" de timp, inclinau sa aleaga mai degraba femeile blonde, pentru ca acestea ieseau mai mult in evidenta, multumita culorii parului. "Atunci cand ai un grup mai mare din care trebuie sa alegi o singura femeie, o alegi pe cea care iti atrage atentia cel mai rapid", spune Frost.

In vremurile noastre, barbatii sunt la fel de atrasi de blonde sau de femeile cu piele deschisa la culoare, dar din motive diferite. Ei asociaza culoarea tenului cu inocenta, puritatea, modestia, bunatatea si vulnerabilitatea, arata un studiu realizat de Universitatea din Toronto, Canada.

Dr. Shyon Baumann, un sociolog care a participat la studiu, spune: "rezultatele arata ca preferintele noastre estetice oglindesc de fapt preferintele noastre morale. Cultura in care traim ne-a impus un set de idealuri vizavi de cum ar trebui sa arate si sa se poarte o femeie. Asa cum credem ca o femeie blonda, cu piele alba, este cuminte si angelica, la polul opus - o femeie bruneta cu piele maslinie va transmite o senzatie de putere, de 'greu de cucerit' ", conform Daily Mail.

Preferintele pot varia insa in functie de zona geografica. Un alt studiu, publicat in Scandinavian Journal of Psychology, s-a realizat pe 130 de barbati si 112 femei. Acestora li s-au dat 12 imagini infatisand oameni cu diferite culori ale pielii si parului, scandinavii preferand persoanele cu par negru inchis la culoare. (Hotnews.ro)Comentarii (11-20 din total 78)

Aliynaseo

(10.04.2017 02:56)

I have recently started a blog, the info you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. career guidance

Aliynaseo

(09.04.2017 15:00)

Your website is really cool and this is a great inspiring article. Foundation billigt bra på nätet

Aliynaseo

(07.04.2017 00:45)

Thanks, that was a really cool read! etosha game reserve

Aliynaseo

(01.04.2017 20:02)

Hello, I have browsed most of your posts. This post is probably where I got the most useful information for my research. Thanks for posting, maybe we can see more on this. Are you aware of any other websites on this subject. accommodation in Namibia

Aliynaseo

(31.03.2017 21:56)

Thank you so much Love your blog.. travelling Botswana

Aliynaseo

(29.03.2017 01:27)

Thank you so much Love your blog.. organisations in Cuba

Aliynaseo

(27.03.2017 22:15)

I was looking at some of your posts on this website and I conceive this web site is really instructive! Keep putting up.. Spain trade directory

Aliynaseo

(26.03.2017 11:50)

Thank you so much Love your blog.. best attractions Africa

seo

(23.03.2017 00:55)

I learn some new stuff from it too, thanks for sharing your information. brazil trade directory

Birch Rachel

(14.03.2017 19:39)

Interesting and amazing how your post is! It Is Useful and helpful for me That I like it very much, and I am looking forward to Hearing from your next.. Jimmy Smith

Adauga un comentariu

Adauga un comentariu

 
 

Gazduire Web by Claus