Satu Mare Online - Stiri si informatii din Satu Mare
HomeLocalNationalInternational
ParteneriContact
 
 

Scumpiri in lant de la 1 iulie

16.06.08 11:12

Pe langa soare si vacanta, luna iulie va aduce cu ea un nou val de scumpiri. Romanii ar putea plati cu 20% mai mult pentru gaze, ceea ce va duce la o scumpire in lant a produselor alimentare si numai.

Incepand cu 1 iulie, pretul gazelor naturale va creste cu siguranta, potrivit directorului departamentului tarife de la Autoritatea de Reglementarea in domeniul Energiei, Gabriel Sarbu, citat de cotidianul Curentul.

"Datele pe care le avem arata ca va fi nevoie de o ajustare a pretului; procentul urmeaza sa-l decidem. In niciun caz, ajustarea nu va fi la nivelul valorilor care au fost, sa zicem asa, vehiculate prin presa din diferite surse de la distribuitori", a explicat Sarbu.

Inca nu se stie cifra exacta de crestere a pretului gazelor, dar cei doi distribuitori principali din Romania, Distrigaz Sud si E.ON, au cerut Autoritatii sa creasca tarifele cu 20 de procente, de la 1 iulie.

Tot de la 1 iulie se schimba si modul de tarifare a gazelor naturale. Astfel, facturile nu vor mai fi exprimate in unitati de volum (metri cubi), asa cum se intampla in prezent, ci in unitati energetice (megawati/ora).

Aceasta modificare va duce la variatii de pret in functie de diversele regiuni ale tarii, unde calitatea gazului este diferita. In unele zone, gazul are o putere calorica mai mica, adica elibereaza mai putina caldura, ceea ce duce la un consum mai mare si, implicit, la o factura mai scumpa.

Distribuitorii de gaz au presat in repetate randuri Autoritatea de Reglementarea in domeniul Energiei, pentru a creste pretul la gaze naturale, motivand ca inregistreaza pierderi importante. Ultima majorare a avut loc la 1 februarie, cand pretul gazelor a crescut cu 8,5%.

(Ziare.com)

Comentarii (71-76 din total 76)

rolandatlas

(22.07.2011 05:03)

levitra levitra 1400 aciphex 8)

superleechbd

(19.07.2011 06:00)

airport car rental 8-PPP rental car last minute deals >:-(((

giliob

(18.07.2011 06:16)

health insurance for individuals hzb car insurance quotes 013

xavucgfkq

(16.07.2011 11:09)

SNbML9 uhsyjbpjijmn

Wood

(15.07.2011 13:22)

You know what, I'm very much icnliend to agree.

vasi

(21.10.2008 08:14)

Scimbarile de la unitati de volum(metri cubi) la unitatile energetice (megawati/ora) este o speculatie cu care inseala cosumatori,pe motiv ca consumatori sa nu mai poate urmari si socoti consumul de pe contoare de gaz, contoarele de gaz nu arata megawati/ora, cu schimbare de unitati si majorare cu 20% consumatori se va trezi cu o majorare de 50-60%,iarasi aplica o lege terorista, pe langa asta E-ON gaz a micsorat presiunea de gaz la toate regulatoare de gaz in Romania, si cu aplicatia aceasta arata ca reducerea cota de gaz asta inseamna dubla hotie.

Adauga un comentariu

Adauga un comentariu

 
 

Gazduire Web by Claus