Szatmár Online - Hírek és Információk
FőoldalHelyiBelföldKülföld
Română
 

Partnerek

 

Hatalmas védelmi hibákat kihasználva nyert az Eindhoven! Dzsudzsák végig a pályán volt!

23.05.08 10:22

A PSV Eindhoven két döntetlen után fogadta a Groningen együttesét. A két iksz azonban más-más előjelnek számít, míg a Roda ellen (1-1) illett volna nyerni a holland listavezetőnek, addig a legfőbb rivális, az Ajax Amszterdam elleni döntetlen sikerként könyvelhető el.

Dzsudzsák Balázsék a táblázaton 6. helyen álló, tehát a rájátszásért küzdő Groningent fogadták. A nem túl izgalmas első félidő után minimális előnnyel vezetett is az esélyesebb csapat. A 32. percben a védők borzasztó helyezkedését használta ki Danny Koevermans, aki - ha már üresen kapta a büntetőterület határán a labdát - nem is hibázott (1-0).

A PSV ezután sem vitte túlzásba a helyzetek kialakítását, a félidő végén még feljegyezhettünk egy újabb Afellay-próbálkozást, de az eindhoveniek megelégedtek a labdatartással. A szünet után ritka nagy potyagóllal duplázta meg előnyét a hazai csapat. Otman Bakkal lőtt a 16-os vonaláról, a takarásban levő kapus, Brian von Leo pedig csúnyán "benyelte" a lövést, amelyik épphogy átgurult a gólvonalon.

Ezután már csak a különbség volt kérdés, a győztes kiléte eldőlt. A PSV aktívan játszott - ebben Dzsudzsák Balázs vezető szerepet játszott -, de újabb gólt csak a hajrában sikerült elérni. A 84. percben Timmy Simons játszotta az ötösre a labdát, ahol Koevermans magányoskodott, és megszerezte második találatát a mérkőzésen.

A bajnokságban egyébként ez volt a 11. gólja támadónak. A PSV Dzsudzsák Balázs jó játékának is köszönhetően simán győzött, és őrzi biztos előnyét a bajnokság élén. - írja a Nemzeti Sport. (foci24.com)

Új hozzászólás

Új hozzászólás

 
 
Programajánló

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Tárulata bemutatja:

11.-én, pénteken 19 órakor – Légvár – Ady Endre bemutató bérlet...  [részletek]

A Nap Filmje

Reggeli a Plútón

21:50, Péntek (május 23.), m2

A film az 1970-es évektől követi nyomon Patrick Braden egy megnyerő,...  [részletek]

hosted by claus