Szatmár Online - Hírek és Információk
FőoldalHelyiBelföldKülföld
Română
 

Partnerek

 

Jelentős beruházásra készül Csíkszeredában a Waberer’s logisztikai vállalat.

07.11.07 17:57

Európa harmadik legnagyobb szállítási vállalata telepszik meg Csíkszeredában, miután a város küzgyűlésének legutóbbi tanácskozásán jóváhagyták, hogy a Waberer’s Csoport Románia logisztikai cég kamionparkolóját telephellyé bővítsék. 

 

„Jelentős gazdasági előnyt jelent ez Csíkszereda számára más székelyföldi városokkal szemben, és nem elhanyagolandó az sem, hogy a társaság közel négyszáz kamionja utáni adó a városkasszát gyarapítja majd” – ecsetelte Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere a beruházás jelentőségét. A telephelyet egy háromhektáros területen kívánják kialakítani a Hargita utcában, ahol a mostani ideiglenes parkoló is található. Ezt a létesítményt bővítik és építik ki: új székhely, garázs, töltőállomás, szerviz, valamint autómosó épül, ugyanakkor ott végzik majd a kamionok műszaki vizsgálatát is. A tervek szerint nem csupán a Waberer’s autóinak, hanem más szállítócégek kamionjainak éves műszaki vizsgáját is lebonyolítja majd a cég. A beruházás értéke körülbelül 4,5 millió euró. „Mivel itt nincs autópálya, és az ipar fejlettsége is minimális, meg kellett fontolni, hogy érdemes-e Csíkszeredába kamionterminált építeni. Az egyik meggyőző érv az volt végül, hogy a város Románia közepén helyezkedik el, így az ország minden gazdaságilag fontos pontjához hamarabb eljuthatunk” – fejtette ki Kristály Péter, a csíkszeredai Waberer’s Csoport igazgatója. Kedvező időjárási feltételek esetén már december végén elkezdik az építkezést, de legkésőbb jövő év márciusában nekifognak, és augusztusban tervezik befejezni az új létesítményt. A kivitelező cég kiválasztása most van folyamatban, tudtuk meg a cég igazgatójától. A választás során a Waberer’s a helyi vállalatokat igyekszik előnyben részesíteni, hogy ezáltal is segítse Csíkszereda gazdasági fellendülését.

A logisztikai cég 2000-től működik a Waberer’s Holding Zrt. romániai leányvállalataként. A Somitco Trans Kft. két autóval kezdte meg tevékenységét 1998-ban, majd a cég később a Waberer’s tulajdonába került. Ma már 370 kamionnal rendelkeznek, de folyamatosan igyekeznek bővíteni, jövőre harminccal, majd további kétszázzal szeretnék emelni az autók számát. „Így 600 autós parkról beszélhetünk majd, ha elkészül a telephely” – mondta el Kristály Péter.

A tervek szerint 2010-re már ezer autóval rendelkezik majd a logisztikai cég. „Annyira korszerű és könnyen kezelhető autókkal vagyunk felszerelve, hogy a nők is elboldogulnak vele, így négy hölgy pilóta is az alkalmazásunkban áll” – jegyezte meg Kristály Péter. A cég Szatmárnémetiben, Aradon és Bukarestben is rendelkezik kirendeltséggel, ahová 100-100 kamion telepítését tervezik. A Waberer’s jelenleg 600 alkalmazottat foglalkoztat Csíkszeredában. A kamionpark kiépítése új munkahely-lehetőséget is jelent az ittenieknek, bár mint a cég igazgatója kiemelte, problémát jelent a székelyföldiek románnyelv-tudásának hiánya, ami feltétlenül szükséges a cégekkel való kapcsolattartásban. „Mindemellett problémát jelent még, hogy nem beszélhetünk igazán iparról Csíkszeredában, illetve a Székelyföldön, de reméljük, hogy mi leszünk a mag, ami idevonzza a befektetőket, azáltal, hogy a szállítás megoldott kérdésnek tekinthető” – mondta el a Waberer’s igazgatója. (Kronika)


Hozzászólások (1-5, összesen:50)

AaronViz

(12.09.2017 14:33)

wh0cd7651357 buy tretinoin generic viagra

Mikequext

(11.09.2017 20:45)

online essay writing service

AaronViz

(11.09.2017 16:01)

wh0cd7063559 neurontin online zithromax

Johnquext

(07.09.2017 13:44)

homepage

Bennyseddy

(07.09.2017 07:34)

wh0cd357338 buy tadacip online neurontin online permethrin cost

Új hozzászólás

Új hozzászólás

 
 
Programajánló

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Tárulata bemutatja:

11.-én, pénteken 19 órakor – Légvár – Ady Endre bemutató bérlet...  [részletek]

A Nap Filmje

Reggeli a Plútón

21:50, Péntek (május 23.), m2

A film az 1970-es évektől követi nyomon Patrick Braden egy megnyerő,...  [részletek]

hosted by claus