Szatmár Online - Hírek és Információk
FőoldalHelyiBelföldKülföld
Română
 

Partnerek

 

Löttyedt a feneked?

11.10.07 19:33

Többé nem kell szégyenkezned, az biztos! Ha kitartóan követed edzéstervünket, feneked feszes, kemény, formás és gömbölyű lesz!

Amikor fenékformáló gyakorlatokat végzel, két fő izmot hozol mozgásba. Egyrészt a nagy farizmot, ami a combot hátrafelé húzza, és kifelé forgatja, lépcsőn járáskor a csípőízületet feszíti, valamint fontos szerepet játszik az egyenes járásban és az egyensúly fenntartásában. Másrészt a középső farizmot, ami összehúzódásával a combot távolítja, elülső fele befelé, hátsó fele kifelé forgatja a combot, a járás során pedig a munkája összhangban van a nagy farizoméval.


– Mivel magyarázható, hogy a fenék sokak számára az egyik legproblémásabb testrész?

A nők nagy része fenékre, hasra és combra hízik leginkább, ezért is fontos, hogy az edzések során ezeket a részeket különösen átmozgassuk. A férfiak inkább szerveikre híznak, ami nem olyan látványos, mint a hölgyek súlygyarapodása, viszont sokkal egészségtelenebb. Ettől függetlenül, az erősebb nem képviselői számára is érdemes rendszeresen végezni a farizmot erősítő gyakorlatokat. Érdekes módon – nemtől függetlenül – a fenék a plusz kilókkal rendelkezők számára ugyanúgy problémát okozhat, mint azoknak, akik túl vékonynak érzik magukat. Az előbbi csoport tagjai általában csökkenteni szeretnék fenekük méretét, és változtatni szeretnének az alakjukon, míg a többiek általában erősebb, keményebb popsira vágynak.

– Mit kell tennünk azért, hogy minél hamarabb elérjük a kívánt formát?

Mindenképpen fontos a rendszeres mozgás – az itt látható gyakorlatsor rövid idő alatt végrehajtható, érdemes hetente legalább háromszor ismételni – és a megfelelő étkezés: próbáljuk növelni a fehérjebevitelt, és ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb szénhidrátot fogyasszunk. Segíti a változást, ha elhagyjuk a cukrozott italokat és a süteményeket, ezek helyett igyunk inkább ásványvizet, és amíg lehet, együnk sok friss gyümölcsöt és zöldséget!

– A csökkentett kalóriabevitel mellett miért érdemes odafigyelnünk a fentiekre?

A nyersgyümölcs- és zöldségfogyasztással, illetve a kellő folyadékbevitellel feszesebbé tehetjük a bőrünket, ami a farizom erősítése szempontjából nem elhanyagolható tényező, a nőknél ugyanis ez a testtáj könnyen veszít rugalmasságából, és meglazul. A helyes táplálkozás azért lényeges, mert az egészséges ételekkel nem juttatunk szervezetünkbe olyan salakanyagokat, melyek a bőr alatt lerakódva elősegítik a cellulitisz, azaz a narancsbőr kialakulását. Érdemes tehát meggondolni, hogy mi kerül a tányérunkra, ha ugyanis már szemmel láthatók a kis gödröcskék a popsin, nehezen, nagy erőfeszítés árán tüntethetjük el ezt az esztétikai hibát – az azonban nem nagy áldozat, ha kóla helyett ásványvizet töltünk a poharunkba, vagy ha szendvics helyett salátát készítünk magunknak.

– Hosszú ideig kell dolgoznunk ahhoz, hogy lássák, arra törekszünk, hogy fenekünk feszes és formás legyen?

Ez egyénileg változó, genetikai adottságaink ugyanis nagyban meghatározzák. Mint mindenben, a kitartás itt is célravezető, nem szabad elkeseredni, ha az első hét után még nem csökken a ruhaméretünk. Ha a gyakorlatokat következetesen ismételjük, a fejlődés semmiképpen sem marad el!


A cikk folytatasat itt olvashatod  >>

Hozzászólások (1-5, összesen:4992)

Sashachurn

(22.06.2018 19:56)

Elenachurn

(18.06.2018 01:28)

Katyachurn

(14.06.2018 19:25)

Katyachurn

(13.06.2018 19:22)

Vladachurn

(08.06.2018 00:39)

Új hozzászólás

Új hozzászólás

 
 
Programajánló

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Tárulata bemutatja:

11.-én, pénteken 19 órakor – Légvár – Ady Endre bemutató bérlet...  [részletek]

A Nap Filmje

Reggeli a Plútón

21:50, Péntek (május 23.), m2

A film az 1970-es évektől követi nyomon Patrick Braden egy megnyerő,...  [részletek]

hosted by claus