19 migranți, prinși la frontierele din vestul țării, doar în ultimele 48 de ore

0
173

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale din nordul, vestul şi sudul ţării au descoperit, în urma misiunilor desfăşurate în zonele de competenţă, 19 cetăţeni din Algeria, Libia, Egipt, Somalia, Mali, Tunisia şi Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera.

În data de 30.12.2019, în jurul orei 07.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în gara localităţii de frontieră Jimbolia au fost depistaţi cinci cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României, care au declarat că au circulat cu trenul de la Timişoara la Jimbolia şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Serbia, pentru a ajunge în Italia.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, judeţul Caraş-Severin, au depistat pe comunicaţia DN 57, în dreptul km fluvial 1028, pe direcţia localităţii Berzasca, patru cetăţeni străini, fără documente asupra lor, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului P.F. Berzasca, pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetățeni din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Ieri, 29.12.2019, la ora 23.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat, pe direcția localității Oar, județul Satu Mare, două persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele două persoane sunt cetăţeni din Algeria, în vârstă de 19 și 20 de ani, ambii solicitanți de azil în ţara noastră.

După aproximativ 20 minute, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au mai depistat, pe aceiași direcție, alţi trei cetățeni libieni, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani, solicitanți de azil în România, care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria.

Tot în data de 29.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat la intrarea în localitatea Pilu, doi bărbaţi care se deplasau pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre frontiera cu Ungaria.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Tunisia şi Irak, având vârsta de 22, respectiv 24 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Români. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, trei bărbaţi care se deplasau pe jos, dinspre localitatea Macea, spre graniţa cu ţara vecină.

Aceştia nu vorbeau limba română şi au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări, unde s-a stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Somalia şi Mali, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Austria.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cetățeni străini fiind îndrumați spre Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns