500 de persoane au intrat în ţară prin judeţul Satu Mare, venind din zona de Nord a Italiei

0
113

În ultimele 48 de ore, aproximativ 500 de persoane au intrat în ţară prin judeţul Satu Mare, provenind din zona de nord a Italiei, spun autorităţile locale.

O parte dintre ei sunt în tranzit către Republica Moldova sau Ucraina. Prefectura, Direcţia de Sănătate Publică şi spitalele au instituit măsuri de protecţie speciale dar au stabilit şi locaţii unde posibilii suspecţi de boală sa poată fi tinuţi în carantină.
În Punctele de Trecere a Frontierei din judeţul Satu Mare se află în permanenţă personal medical, dar şi o cameră de izolare.
Macrina Livia Mihai, director DSP Satu Mare: „În ultimele 48 de ore suntem undeva la aproximativ 500 de persoane din regiunile supravegheate, cum ar veni, din Italia, adică din Veneto şi din Lombardia, între aceştia sunt peste 100 de persoane care sunt doar în tranzit pe teritoriul României şi e spre Republica Moldova şi înspre Ucraina.”
Toate aceste persoane sunt luate în evidenţă şi sunt sfătuite ca odată ajunse la domiciliu să îşi anunţe medicul de familie şi să se autoizoleze timp de 14 zile. Cum anume s-au pregătit autorităţile judeţene pentru a combate o posibilă epidemie ne spune Radu Bud, prefectul judeţului Satu Mare: Sigur, având în vedere că suntem aici, poartă de intrare în ţară, există un risc. Toţi aceşti cetăţeni care tranzitează din Italia spre România, vin prin Slovenia, vin prin Ungaria sau chiar prin Austria, deci poate să intre liniştiţi oriunde, aşa că nu cred că trebuie să ne facem noi mai mare griji de cum îşi facă vecinii noştri.”
Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare îndeamnă oamenii să nu intre în panică şi face câteva recomandări. Macrina Livia Mihai, director DSP Satu Mare: „Rata de mortalitate dată de acest virus este net inferioară ratei de mortalitate pe care o dă gripa obişnuită. Totuşi, eu sfătuiesc populaţia să îşi ia măsurile de prevenţie, de igienă.”

Lasă un răspuns