A fost scos la licitație Studiul de fezabilitate pentru traseul Suceava-Vatra Dornei-Bistrița-Satu Mare

0
429

Într-o primă fază vor fi executate centurile ocolitoare la profil la autostradă ale orașelor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra DorneiLa Consiliul Judeţean Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentați ai Ministerului Transporturilor și CNAIR, discuţiile urmărind infrastructura rutieră din județ. La întâlnire a participat directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor. În ceea ce privește autostrada A 7, Siret-Suceava-Pașcani-București, reprezentanții CNAIR au spus că în câteva săptămâni va fi lansată licitația pentru studiul de fezabilitate pentru tronsoanele Siret-Suceava și Suceava-Pașcani, cu termen de execuție de 18 luni. Președintele Flutur a salutat faptul că Ministerul Transporturilor a luat decizia de a construi autostradă pe acest traseu și nu doar drum expres, subliniind că autostrada aceasta va rezolva problema legăturii rapide cu Capitala.

În ceea ce privește Autostrada Nordului a fost scos la licitație Studiul de fezabilitate pentru traseul Suceava-Vatra Dornei-Bistrița-Satu Mare, iar în primă fază vor fi executate centurile ocolitoare la profil la autostradă ale orașelor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, urmând ca Ministerul Transporturilor să asigure finanțare, iar autoritățile locale să se ocupe de realizarea șoselelor de centură.

„Traseul acesta este mai dificil pentru că o pondere importantă a Autostrăzii Nordului trece prin zona de munte”, a spus Flutur. Şeful CJ a adăugat că în acest an vor fi realizate covoare asfaltice pe tronsoane de drumuri naționale din județ, respectiv pe DN 17 între Suceava și Vatra Dornei, pe DN 2 între Grănicești și Vama Siret, pe DN 29 A între Suceava-Adâncata-Zvoriștea-Dorohoi, pe DN 2 E Păltinoasa-Cacica-Marginea și pe DN 17 A între Sadova și Palma. Lucrările vor fi finanţate de către Ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns