A murit fostul antrenor al Olimpiei Satu Mare, Gigi Staicu. „Pentru mine, fotbalistul şmecher nu e ăla care zice, ci acela care îmi arată diploma de facultate, cheile de la apartament şi de la maşină”

0
98
Imagini de la conferinta de presa de la FRF, in care s-a discutat problema Clubului Sportiv Poli Timisoara.

Fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Staicu, care a condus printre altele echipele Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Braşov şi selecţionata feminină a României, a decedat la vârsta de 85 de ani, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. „Gheorghe Staicu, fost jucător la Steaua Bucureşti şi antrenorul naţionalei feminine în perioada 2002-2007, a decedat la finalul săptămânii, la vârsta de 85 de ani. Acesta suferea de Alzheimer de peste 10 ani. Federaţia Romană de Fotbal şi naţionala feminină transmit sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, se arată pe site-ul citat.
Ca jucător, Gheorghe Staicu are în palmares două titluri de campion şi o Cupă a României, toate cu Steaua Bucureşti.
În cariera de antrenor, acesta a pregătit echipe precum Olimpia Satu Mare, FC Bihor, FC Braşov, Jiul Petroşani, UM Timişoara, Universitatea Cluj şi FC Baia Mare. De asemenea, Gheorghe Staicu a fost antrenor la loturile olimpice şi selecţioner al loturilor naţionale feminine de junioare şi senioare.
Gigi Staicu i-a antrenat, printre alţii pe Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuţ Lupescu, Florin Prunea, Ovidiu Sabău, Radu Niculescu, Bogdan Andone, Tibi Curt, Carabaş, Cristi Munteanu, Cornel Dobre etc. În urmă cu mai mulţi ani, Staicu povestea că el i-a învăţat pe Gică Popescu şi pe Dan Petrescu să-şi facă nod la cravată, aluzie la abc-ul fotbalului pe care li l-a predat unor fotbalişti care au ajuns la cel mai înalt nivel.
„Ne-a învăţat multe nea Gigi, nu doar nodul la cravată. Am rămas cu o povaţă sfântă de la el: «Pentru mine, fotbalistul şmecher nu e ăla care zice, ci acela care îmi arată diploma de facultate, cheile de la apartament şi de la maşină»’”, a declarat Gică Popescu, citat de Gazeta Sporturilor, despre Gigi Staicu. Și-a încheiat cariera în 2011, când era consilier al preşedintelui FRF. Fiind bolnav de Alzheimer, în ultimii ani s-a retras la azil.

Lasă un răspuns