Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3BitcoinAcestea sunt țările de top pentru minerit Bitcoin

Acestea sunt țările de top pentru minerit Bitcoin

Exploatarea Bitcoin necesită mult sprijin financiar și oricine are un interes în acest sector trebuie să aibă acces la o mulțime de energie electrică ieftină. De fapt, cu tot mai multe companii miniere care apar pe scena, minerii individuali sunt adesea scoși din imagine. Astăzi, aproximativ 15 companii miniere au monopolizat această piață  și au revendicat cea mai mare parte a puterii hash de rețea disponibilă pe tot globul.

Pe măsură ce Bitcoin și alte criptomonede încep să intre în curent, problema consumului de energie devine din ce în ce mai flagrătoare. În timp ce în prezent asistăm la minerit de bitcoin în locuri în care energia este ieftină (dar nu neapărat regenerabilă), începe să apară și o tendință către cripto-minărirea durabilă. 

Dar, pentru moment, acestea sunt primele trei țări care conduc cursa mineritului bitcoin.

China

Adăpostul unora dintre cele mai importante companii miniere bitcoin din lume, inclusiv F2Pool, BW și BTCC, China se află în fruntea clasamentului când vine vorba de cripto mining în ansamblu. Nu numai că electricitatea este foarte ieftină în RPC, dar s-a crezut de mult timp că majoritatea marilor companii energetice chineze își redirecționează excesul de energie către instalațiile de minerit bitcoin, stimulând astfel astfel de activități pentru investitori.

Întrucât piscinele miniere din China dețin aproximativ 60% din puterea hash a lumii, nicio altă țară nu se apropie de puterea estică când vine vorba de minerit de bitcoin.

Georgia

BitFury, unul dintre cei mai mari furnizori de cipuri și hardware pentru minerit Bitcoin din lume, se află în Georgia. Compania a pus această mică națiune europeană pe hartă, deoarece extrage aproximativ 15% din toți bitcoinii disponibili pe glob.

Georgia poate avea o putere ieftină și chiar un guvern care susține, dar investitorii din minerit se pot agita când vine vorba de stabilitate politică, mai ales că îl au ca vecin pe Vladimir Putin.

Suedia

Un factor de bază în mineritul bitcoin, care se pretează în special climatelor mai reci este cantitatea de căldură care este generată în timpul proceselor de minerit. Suedia fiind situată în partea superioară a emisferei nordice, permite platformelor miniere la scară largă să rămână reci și să funcționeze eficient pentru perioade îndelungate.

Națiunea găzduiește, de asemenea, KnCMiner, cu sediul în Stockholm, care extrage în prezent aproximativ 7,5% din toți bitcoinii.

Alte țări notabile pentru minerit Bitcoin

Statele Unite ale Americii — În prezent, în urmă cu cei mai buni jucători din minerit din lume, dar contribuind încă cu aproximativ 3% din producția totală de bitcoin a globului, SUA se mândrește cu un număr tot mai mare de instalații miniere răspândite în California și în alte state din nord-vest.

Canada- Scena minieră canadiană începe să decoleze cu Ontario pe bază de Hut 8 merge publice și Quebec Hidro , oferind energie regenerabilă extrem de ieftin companiilor interesate.

Iceland- Deoarece Islanda este destul de rece și nu prea populate, malurile sale geroase pentru a face un paradis minier. Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni ieftine, geotermale și 100% regenerabile, disponibile în cadrul unei mici națiuni.

În timp ce China poate domina această piață acum, dar pe măsură ce ne uităm la viitorul mineritului de bitcoin și criptomonede, țările care pot oferi durabilitate și stabilitate ar putea începe să repare deformarea economică care există în prezent în acest spațiu.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente