Agenția franceză a medicamentului confirmă riscul de tromboză rară după vaccinarea cu AstraZeneca

0
332

Agenția franceză a medicamentului spune însă că beneficiile vaccinării depășesc riscurile de tromboză, informează Mediafax. Se recomandă administrarea serului la cei de peste 55 de ani.

Cele mai mai multe cazuri de tromboză s-au înregistrat la persoane cu vârste mai mici de 55 de ani. Agenția franceză a medicamentului (ANSM) confirmă riscul de tromboză rară după vaccinarea cu AstraZeneca. Spune însă că beneficiile vaccinării depășesc riscurile de tromboză și recomandă administrarea serului la cei de peste 55 de ani. Cele mai mai multe cazuri de tromboză s-au înregistrat la persoane cu vârste mai mici de 55 de ani. La jumătatea lunii martie, ANSM recomanda o continuare a vaccinării împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca-Oxford, după ce numeroase state europene au suspendat vaccinarea cu acest ser.

„ANSM împărtășește recomandarea (Agenției Europene a Medicamentului) EMA de continuare a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Noi date ar putea să determine ANSM să revizuiască această poziție. Mai multe țări europene au suspendat în baza principiului precauției și în mod temporar vaccinarea cu AstraZeneca, în urma mai multor cazuri grave de tulburare a coagulării, precum evenimente tromboembolice”, anunța Agenția Națională franceză de Siguranța Medicamentului.

Lasă un răspuns