Ambasadorul Germaniei se va implica în promovarea județului Satu Mare

0
186

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, s-a întâlnit miercuri cu autorităţile din Satu Mare, dând asigurări că va contribui la o promovare masivă a judeţului în afara graniţelor României, informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Potrivit sursei citate, prefectul Radu Bud a primit vizita ambasadorului Cord Meier-Klodt, însoţit de preşedintele de onoare al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Johann Forstenheizler, şi actualul preşedinte al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Josef Holzli, şi preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest (DRW), Iuliu Cadar, iar din partea autorităţilor locale au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, şi primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată cartea de vizită a judeţului, cu accent pe dezvoltarea economică datorată, în parte, investiţiilor companiilor cu capital german, s-a vorbit despre strategia de dezvoltare locală şi posibilităţile de investiţii în zonă, despre învăţământul dual şi tehnic, cu o componentă importantă de educaţie în limba germană.

“Prefectul Radu Bud a subliniat că atragerea de investitori în Satu Mare va rămâne o direcţie importantă şi în anii următori, iar companiile germane au un potenţial mare de a genera astfel de investiţii în special în domenii cu valoare adăugată mare, care pot duce la crearea de locuri de muncă mai bine plătite, stabile şi atractive inclusiv pentru românii plecaţi la muncă în afara graniţelor. În contextul în care Germania este cel mai important partener economic al judeţului, cea mai mare parte a discuţiei s-a axat pe probleme legate de continuarea creşterii dezvoltării economice. S-a discutat despre conectarea oraşului la sistemul european de autostrăzi şi despre înfiinţarea zborurilor de pe aeroportul Satu Mare pe relaţia Germania, respectiv crearea un zbor spre un hub important din Germania care ar deschide conexiunea cu lumea întreagă”, precizează sursa citată.

Ambasadorul a rămas impresionat de dezvoltarea economică a zonei şi a arătat că va contribui la promovarea judeţului.

“Ambasadorul Cord Meier-Klodt a dat asigurări că va sprijini continuarea implementării proiectelor privind învăţământul tehnic dual şi a propus chiar o dezvoltare pilot a acestora la nivelul întregii regiuni, complementar proiectului ‘România educată’, iniţiativa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Excelenţa Sa a rămas profund impresionat de dezvoltarea economică a zonei, de interacţiunea culturală şi etnică din judeţ şi a arătat că va contribui la o promovare masivă, pe toate căile, a judeţului nostru în afara graniţelor României”, se arată în comunicat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, au trecut în revistă principalele proiecte de dezvoltare din judeţ, respectiv municipiu, în domenii precum infrastructură, educaţie şi sănătate, inclusiv colaborarea cu regiunile înfrăţite din Germania, Ostalb şi Wolfenbuttel.

La final, ambasadorul Meier-Klodt a oferit reprezentanţilor conducerii judeţului câte un fragment din Zidul Berlinului, simbol al luptei pentru libertate şi democraţie, a cărui dispariţie a deschis posibilitatea dezvoltării Europei unite de astăzi.

Lasă un răspuns