Aquapark ultramodern și telegondolă la Tășnad , judetul Satu Mare. Un proiect de peste 150 milioane euro

0
574

Potrivit sursei citate, Autoritățile locale din Tășnad au planuri uriașe pentru zona stațiunii balneoclimaterice. Mai exact, vor să realizeze un aquapark ultramodern, cu tobogane, bazine și…telegondolă. Valoarea proiectului este una uriașă: 150 de milioane de euro. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor avea de unde să atragă acești bani.

Primăria Orașului Tășnad a făcut publice primele imagini cu proiectul pe care doresc să îl implementeze în zona actualului ștrand. Proiectul administrației locale are în vedere construirea de bazine noi, cu tobogane, un complex sportiv multifuncțional, o sală de sport, facilități pentru tratamente.

Mai mult, autoritățile locale vorbesc chiar și despre o telegondolă, care să lege orașul de stațiune! Pentru toate acestea ar fi nevoie de minim 150 de milioane de euro. Dacă la nivel de intenție și proiect se stă bine, problema este cu sursa de finanțare. Există mai multe posibilități, respectiv fonduri ale Uniunii Europene, fonduri guvernamentale sau un parteneriat public-privat, cu un investitor interesat. Doarcă încă nu s-a făcut niciun pas concret în vederea obținerii unei finanțări.

Ce spun reprezentanții Primăriei Tășnad: ”Planul Urbanistic Zonal (PUZ)pentru zona turistică s-a finalizat în 2018, după mai bine de un an de muncă. Acest PUZ prevede o dezvoltare importantă a acestei zone pentru următorii 5-8 ani. Putem aminti doar câteva din investițiile majore care se vor realiza: prin compartimentarea bazinului 2 se va obține un bazin semi-olimpic descoperit, cu apă dulce tratată și 2 bazine cu apa geo de cca. 300 mp, un bazin semi-olimpic acoperit, cu apă dulce (încălzită cu apa geo).

Un bazin multifuncțional pentru recreere (cu tobogane și alte facilități pe care le au sistemele cele mai moderne) cu apă dulce (încălzită cu apă geo), se va realiza extinderea și modernizarea pavilionului de iarnă și a vestiarelor și toaletelor de la clădirea actuală de pe plajă, se va realiza un complex sportiv multifuncțional (cu teren de fotbal de dimensiuni normale și gazon încălzit cu apă geo uzată, terenuri de tenis, handbal, volei, basket, fotbal cu suprafețe de tartan sau gazon sintetic, vestiare, etc), un aquapark cu toate facilitățile și dotările cele mai moderne, un parc balnear de recreere și tratament cu o zonă lagunară (cu nuferi, etc), un club de golf, zona de club de noapte acoperit (iarna) și ring de dans descoperit (vara)”

Lasă un răspuns