Aradul îşi joacă ultima carte la locul doi, în derby-ul cu CSM Satu Mare

0
213

Sâmbătă, 22 februarie,  începând cu ora 18, Sala Sporturilor „Victoria” din oraşul nostru găzduieşte unul dintre cele mai tari meciuri din actualul sezon al Ligii Naţionale.  FCC Baschet Arad îşi joacă o carte importantă pentru ocuparea treptei a doua, poziţie ce poate conta enorm în economia finalului de campionat. Adversara echipei arădene va fi CSM Satu Mare. Practic, ocupanta locului secund după sezonul regulat va avea avantajul terenului propriu în semifinale.

„Aşteptăm duelul cu nerăbdare, ştiu că este un meci foarte important pentru noi, cât şi pentru club. Ne dorim cât mai mulţi suporteri la sală pentru că avem nevoie de ei. Îi considerăm al şaselea jucător şi tot timpul la meciurile importante ne-au susţinut. Nici nu ne gândim să nu batem Satu Mare. Sper să facem un meci foarte bun, să fim unite. Am trecut peste Final Four-ul Cupei, pentru că această confruntare de sâmbătă este decisivă pentru noi”, a declarat cea mai veche componentă din actualul lot, Adela Mercea. Staff-ul tehnic „finisează” ultimele detalii înaintea derby-ului de sâmbătă seară.

„Suntem foarte pregătiţi pentru acest meci. Manuel Rodriguez şi cu mine am analizat tot ce înseamnă tactic şi tehnic derby-ul cu Satu Mare. Fetele au fost receptive şi sunt gata de această confruntare, ştiu ce au de făcut. Ne-am axat pe apărarea împotriva jucătoarelor lor importante şi sunt foarte încrezător pentru rezultatul final. Sunt sigur că putem bate la mai mult de opt puncte. Întotdeauna, publicul ne-a ajutat în momentele importante”, au fost cuvintele antrenorului secund de la FCC, Cristi Bondor.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut se juca ultimul meci direct disputat la Arad între cele două echipe. Veatriki Akathiotou a fost una dintre remarcatele partidei castigate de echipa noastră (59-57) cu un total de 21 de puncte.

„Suntem pregătite pentru duelul decisiv cu Satu Mare. Ne antrenăm în fiecare zi pentru meciul ăsta şi trebuie să câştigăm. Aşteptăm să vină lumea să ne încurajeze, avem nevoie de suporterii noştri! Echipa mea este capabilă să câştige fiecare meci, să ocupe orice loc în campionat”, a prefaţat duelul cu CSM, cipriota Veatriki Akathiotou.

Înaintea duelului de la Arad, cele două echipe au acelaşi număr de puncte, 16, dar cu menţiunea că sătmărencele mai au de jucat restanţa de acasă, cu Sepsi, programată marţi, 25 februarie. Pentru a face rocadă cu rivala din nord-vestul ţării, FCC Baschet Arad are nevoie de o victorie la peste opt puncte diferenţă.

În caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este meciul direct, iar în tur a fost 59-51 pentru CSM. Chiar şi cu o victorie clară, Aradul trebuie să aştepte şi ca CSM să nu câştige, apoi, în faţa liderului din Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns