Avantajele gatitului la abur. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

0
40

Gatitul la abur permite prepararea alimentelor intr-un mod divers, sanatos, dar si rapid, astfel incat se profitam, in cel mai scurt timp, de toate vitaminele din acestea.

Datorita faptului ca, prin gatirea la abur, macronutrientii (glucidele, lipidele, proteinele) si micronutrientii esentiali (vitaminele si mineralele) raman in alimente, gustul lor ramane nealterat.

In acelasi timp, textura lor este diferita de cea a alimentelor prajite sau fierte, acestea fiind mai suculente, crocante in exterior si moi in interior. Asa ca, datorita mixului de arome si texturi, te poti bucura de o experienta culinara completa de fiecare data cand mananci alimente gatite la abur. Nu in ultimul rand, in special legumele isi pastreaza culoarea, fiind mult mai apetisante.

In cazul legumelor, ca si al carnii, trebuie sa va asigurati ca produsele sunt proaspete. In privinta carnii, este indicat sa va orientati catre cea de pui, porc, peste sau spre fructele de mare si mai putin spre cea de vita, care se gateste la temperaturi mai inalte.

Trucuri utile pentru mancare gustoasa

Atunci cand gatiti carnea, este indicat sa o taiati in felii subtiri, egale, pentru a se patrunde uniform. Nu uitati sa adaugati condimente si cateva legume proaspete alaturi. Cele mai potrivite sunt ardeiul gras, vinetele si dovleceii. Legumele pot fi lasate intregi sau taia in bucati mai mari, pentru a le pastra savoarea.

Si inca un truc care va va fi de mare folos: cand gatiti la abur carne din pui sau peste, puteti adauga, in loc de apa, supa plina de arome.

Cum alegi aragazul potrivit

Pentru gatitul cu abur poti alege un steamer, care are multe avantaje: programe speciale, timer, termostat reglabil si design compact. Marele dezavantaj este, insa, acela ca va limiteaza optiunile in bucatarie, motiv pentru care ar fi mai bine sa va luati un aragaz cu program de gatire asistata cu abur.

Alimentarea cu gaz este solutia traditionala, cu o utilizare usoara, in timp ce alimentarea electrica este o variata moderna, care aduce cu sine o multime de tehnologii. Orice varianta ati alege, un aragaz modern vine cu functii multiple, precum „Grill” si „Rotisor”, care permit prepararea alimentelor intr-un mod divers si sanatos.

Lasă un răspuns