Avarie majoră la rețeaua de electricitate din Nord-Vestul țării, în Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu

0
168

Avarii la rețeaua de curent din mai multe județe din partea de Nord-Vest a țării. Sunt probleme la Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu. 

Aparatele electrocasnice au fost afectate de o fluctuație de curent și au fost înregistrate pagube. De asemenea au fost raportate incidente precum lifturi oprite între etaje.

UPDATE: Avarie la rețeaua europeană de transport

Oana Miriță, purtătorul de cuvânt al Transelectrica, a declarat pentru G4Media.ro că pana de curent a fost provocată de ”un incident la nivelul rețelei de transport europene, produs la 15.05, care a condus la apariția avariei atât în România, cât și în alte țări”.

Întrebată care este natura incidentului și cauza producerii, reprezentanta Translectrica a spus că ”nu știm încă aceste informații, prioritatea zero a fost restabilirea rețelei.

În jurul orei 16, rețeaua de transport a fost readusă la condițiile normale de funcționare”.

Știrea inițială:

În prezent dispeceratul național caută soluții pentru remedierea problemelor.

Potrivit Digi24, presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate în cea mai mare parte a orașului Sibiu.

Alte publicații vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul țării.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii.

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș.

Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Au fost afectate 6 județe – Satu Mare, Maramureș, Bistriț-Năsăud, Cluj, Alba și Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene spun că le-au fost afectate aparatele electrocasnice. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte utilități.

O explicație ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.

De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică.

Transelectrica anunță că se lucrează la avarie.

Lasă un răspuns