Barkskins, un serial istoric spectaculos, la National Geographic

0
110

National Geographic lansează Barkskins, o miniserie formată din 8 episoade, ce va fi difuzata de pe 7 august, în fiecare vineri, în episoade duble. Bazat pe romanul cu titlu omonim, betseller New York Times, scris de câștigătoarea premiului Pulitzer Annie Proulx, Barkskins spune povestea coloniștilor francezi din actuala provincie Quebec, victimele unui masacru misterios, în care suspecții sunt englezii, canadienii de la Compania Golfului Hudson, dar și băștinașii Kanien’kehá:ka (Iroquois).

David Thewlis, cunoscut publicului pentru rolul Sir Patrick în Wonder Woman, și Marcia Gay Harden (The Newsroom) dau viață personajelor Claude Trepagny, respectiv Mathilde Geffard, într-o distribuție de excepție, în noua miniserie BARKSKINS ce va avea premiera vineri, 7 august, la National Geographic, cu episoade duble, de la 22.00 și 23.00.

Bazat pe besteseller-ul New York Times Barkskins, lansat în 2016 de câștigătoarea premiului Pulitzer Annie Proulx, drama istorică în 8 episoade documentează, amplificând misterul cu elemente de ficțiune, un masacru al coloniștilor din zona sălbatică a Noii Franțe, de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Regiunea, revendicată de englezi, de canadienii de la Hudson’s Bay Company, de băștinașii Kanien’kehá:ka (irochezi) și de francezi, riscă să se transforme în teatru de război. În Lumea Nouă, la granița dintre civilizații, proscrișii și visătorii, urmăriți de trecut și agasați de viața dificilă, de interesele divergente și  de loialitățile încurcate au un atu: pot fi cine vor ei să fie, așa cum Rene Sel îi promite lui Charles Duquet încă din primul episod.

Miniseria BARKSKINS a fost lansată în 172 de țări și în 43 de limbi și este produsă de Fox 21 Television Studios și Scott Rudin Productions.

Creatorul seriei Elwood Reid („The Bridge”) este și producătorul serialului și producătorul executiv. Scott Rudin („No Country for Old Men”), Garrett Basch („The Night Of”), Eli Bush („Lady Bird”), David Slade („Black Mirror: Bandersnatch”) și Annie Proulx sunt de asemenea producători executivi.

Annie Proulx este autoarea a opt cărți, inclusiv romanul „The Shipping News” și colecția de povestiri “Close Range.” Printre numeroasele distincții primite se numără un premiu Pulitzer, un premiu National Book Award, premiul Irish Times International Fiction și un premiu PEN/Faulkner Award. Ecranizarea povestirii sale, „Brokeback Mountain,” care a apărut inițial în The New Yorker, a câștigat un premiu al Academiei Americane de Film.

Lasă un răspuns