Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3EscrocheriiCazuri de criminalitate criptografică scăzute în Thailanda, potrivit Watchdog

Cazuri de criminalitate criptografică scăzute în Thailanda, potrivit Watchdog

Șeful organului de supraveghere al guvernului Thailandei a dezvăluit că cazurile de infracțiuni legate de criptomonede din țară sunt foarte puține pe fondul apelului de a-și spori pregătirea pentru a lupta împotriva acestor activități în viitor.

Într-un seminar desfășurat cu Biroul ONU pentru Droguri și Crimă (UNODC) joia trecută la Bangkok, directorul executiv Kittipong Kittayarak al Institutului de Justiție din Thailanda (TIJ), el a spus că nu au suficiente instrumente și personal pentru a lupta împotriva crimelor pe criptos. .

În cadrul seminarului intitulat: „Avansarea economiei și combaterea criminalității în era digitală: criptomonede și criminalitate”, directorul executiv a spus că infractorii apelează la criptografii pentru infracțiuni „din ce în ce mai mult”. Aceste activități includ spălarea banilor, achiziționarea ilegală de arme și droguri pe piața neagră și chiar finanțarea teroriștilor.

 penale legate de criptomonede, dar se așteaptă ca numărul de cazuri să crească. Infractorii care apelează la tehnologii „complexe” fac anchetele și urmărirea penală a infracțiunilor dificile și complicate”.

În special în regiunea Asia de Sud-Est și Pacific, criminalitatea cibernetică este foarte răspândită. Potrivit lui Julien Gersany, directorul regional adjunct al UNODC, se estimează că 6 miliarde de cazuri de infracțiuni cibernetice au fost raportate anual. Peste 3 miliarde USD au fost furate de aceste bande criminale cibernetice și au provocat pierderi de aproximativ 4,5 miliarde USD sau 150 miliarde baht.

„În timp ce crima criptomonedelor reprezintă o proporție nesemnificativă din numărul total, un scandal care implică un investitor finlandez și un cetățean thailandez într-o înșelătorie cu bitcoin de 24 de milioane de dolari a făcut titluri în Thailanda.” a spus directorul adjunct al UNODC.

Acum, că Thailanda devine una dintre țările cu cele mai prietenoase jurisdicții în ceea ce privește cripto-urile, blockchain-urile și ICO-urile, preocupările cu privire la creșterea crimelor criptografice sunt, de asemenea, în creștere.

Chiar în această lună, Rapee Sucharitaku, secretarul general al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din Thailanda, a dezvăluit că biroul lor a văzut până la douăzeci de firme care au solicitat o licență pentru a opera burse cripto în țara lor.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente