Cel mai tânăr primar din judeţul Satu Mare are 31 de ani iar cel mai vârstnic 68 de ani

0
77

Iubitorii de statistici, aşa cum se ştie, sunt fascinaţi de cifre, de integrarea acestora în anumite contexte. Iată că la aproape trei luni de la alegerile locale, continuăm să vă ţinem trează atenţia în ceea ce priveşte primarii aleşi şi realeşi.

Dacă ani, zeci de ani, s-a tot spus despre necesitatea reformării clasei politice, despre atragerea de tineri atât ca primari, cât şi în funcţii de consilieri locali, imprimarea unei noi gândiri în ceea ce priveşte gospodărirea unităţilor administrativ teritoriale. Iată că, rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie vin să confirme schimbările.

În rândurile consilierilor locali, dar şi acelea ale primarilor, au apărut nume noi, cu vârste demne de luat în seamă. Se face remarcată şi o schimbare esenţială în ceea ce priveşte pregătirea profesională a primarilor, aspect asupra căruia nu insistăm.

Ne rezumăm în cele ce urmează în prezentarea unui top ipotetic referitori la cei mai vârstnici şi cei mai tineri primari care conduc destinele unităţilor administrativ teritoriale ale judeţului pentru următorii patru ani.
Limitele de vârstă ale primarilor din judeţ aleşi prin scrutinul din 27 septembrie, sunt cuprinse între 31 de ani şi 68 de ani.

Din funcţiile de primari de comune au ieşit mai ales prim gospodari cu vârste de peste 60 de ani, chiar peste 70.
Media de vârstă a fost schimbată inclusiv în cazurile consilierilor locali, aspect asupra căruia vom reveni într-un număr viitor al ziarului nostru.

Iată acel top ipotetic la care făceam referire în cele de mai sus.

Deschidem această prezentare cu cei mai tineri primari: cel mai tânăr este Florin Ionici, din Cămărzana, aflat la cel de al doilea mandat, născut în anul 1989, urmat de Sergiu Silaghi, fost viceprimar în Santău, actulamente primar, născut în anul 1988, iar pe ultima treaptă a podiumului s-ar regăsi Marian Torok, fost viceprimar cu atribuţii de primar, actualmente primar în Medieşu Aurit, născut în anul 1985 şi Sipos Josef, primar în Săcăşeni, născut tot în anul 1985, aflat la primul mandat.

La categoria “seniori”, lista este deschisă de Kardosi Zoltan, primar reales la Sanislău, născut în anul 1956, urmat de Ilyes Iuliu, primar de Vetiş, Mihai Ghetina, primar de Doba şi Eugen Kovacs, primarul municipiului Carei, toţi născuţi în anul 1957.

Decanul de vârstă al primarilor din judeţ este medicul veterinar Incze Ludovic, primarul comunei Halmeu, născut în anul 1952, cu mai multe mandate la activ.

După cum observaţi, la această categorie de vârstă sunt exclusiv primari care au mai multe mandate înscrire în palmares.

Tuturor primarilor din judeţ le dorim sănătate şi putere de muncă în folosul comunităţilor în fruntea cărora au fost aleşi!

Lasă un răspuns