Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3CryptomonedeCo-fondatorul Mozilla îi aruncă asupra donatorilor criptografici drept „Grupi Ponzi care incinerează...

Co-fondatorul Mozilla îi aruncă asupra donatorilor criptografici drept „Grupi Ponzi care incinerează planeta”

Mozilla Foundation, organizația non-profit din spatele popularului browser – ul Firefox, a anunțat sâmbătă că a început să accepte donații în dogecoin folosind BitPay . Comunitatea open-source nu a fost impresionată.

Reacția a fost rapidă, unii chiar amenințând că își vor anula donațiile către fundație. Ceea ce acești critici nu și-au dat seama, totuși, este că Mozilla a acceptat donații cripto din 2014. Cu toate acestea, unul dintre cei mai puternici critici ai implicării fundației în cripto a venit de la cofondatorul Mozilla însuși.

„Bună, sunt sigur că oricine administrează acest cont habar n-are cine sunt, dar am fondat @mozilla și sunt aici să spun dracului și dracu’ asta”, a scris co-fondatorul Mozilla.org, Jamie Zawinski . „Toți cei implicați în proiect ar trebui să fie foarte rușinați de această decizie de a colabora cu cei care incinerează planeta Ponzi.”

Zawinski a co-fondat Mozilla în 1998, părăsind proiectul în 1999 pentru a continua alte proiecte. Proiectul Mozilla a lansat prima versiune a browserului său omonim în 2002. În 2004, Mozilla a lansat browserul Firefox, care rămâne unul dintre cele mai populare browsere de internet open-source, cu peste 211 milioane de utilizatori activi până în decembrie 2021.

Mozilla a început să accepte donații de Bitcoin și criptomonede în noiembrie 2014 , la acea vreme prin Coinbase. Folosind Bitpay, Mozilla poate prelua o varietate de donații de criptomonede, inclusiv Bitcoin , Bitcoin Cash , Ethereum , Dogecoin, Litecoin , USD Coin și Shiba Inu.

Merită remarcat, totuși, că Mozilla poate să nu primească și să nu rețină cripto în sine atunci când totul este spus și gata. Folosind BitPay, o donație cripto este trimisă către serviciul de plată și convertită în moneda pe care o dorește destinatarul (în acest caz, Mozilla) la celălalt capăt. Dar, probabil, această nuanță are o mică diferență pentru detractorii cripto-ului.

Impactul asupra mediului al criptomonedelor a devenit o problemă serioasă și o critică comună impusă industriei. Este bine documentat faptul că blockchain -urile cu dovadă de lucru precum Bitcoin și Ethereum sunt consumatoare de energie, iar amprentele lor de carbon rivalizează cu cele ale unor țări. Ieri, Kosovo a interzis exploatarea Bitcoin după ce un comitet a recomandat interzicerea acestei practici după ce a declarat starea de urgență energetică de 60 de zile.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente