Criza COVID-19 le dă escrocilor noi idei. Cer bani pentru „o rudă” care s-a infectat

0
104

Escrocii n-au ratat „ocazia” oferită de pandemie și se folosesc chiar și de noul coronavirus pentru a-și păcăli victimele și a le fura banii. Ei le spun oamenilor că una dintre rudele lor s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2, iar apoi le cer bani pentru achiziționarea unor dispozitive medicale foarte scumpe, cu care să fie tratate „rudele bolnave”.

În ultimele trei zile, trei gălățeni au primit apeluri de la persoane necunoscute, care le-au cerut diverse sume de bani, spunându-le că au nevoie să achiziționeze dispozitive medicale cu care să fie folosite pentru tratarea de COVID-19 a unor presupuse rude. În două cazuri, infractorii chiar au reușit să obțină bani de la victime, dar o altă persoană vizată nu s-a lăsat păcălită și a sunat poliția.

„Victimele relatând că au fost abordate telefonic de persoane necunoscute, care, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi infectată cu virusul Sars-Cov-2 şi ar avea nevoie de un dispozitiv medical foarte scump, au solicitat diverse sume de bani în scopul procurării acestuia”, a declarat comisar șef Gabriela Costin, Poliţia Galaţi.

Lasă un răspuns