Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3CryptomonedeCryptomonedele Solana, Terra și Polkadot cresc mai repede decât Ethereum: Raport

Cryptomonedele Solana, Terra și Polkadot cresc mai repede decât Ethereum: Raport

Ethereum are încă cel mai mare ecosistem de dezvoltatori din Web3, potrivit Electric Capital. Dar alte rețele câștigă teren.

Nu există nimic ca un boom al pieței pentru a aduce oameni la bord. După un 2021 record pentru prețurile cripto, mai mulți dezvoltatori ca niciodată s-au alăturat proiectelor Web3 anul trecut.

Și, potrivit unui nou raport al companiei de investiții cripto în stadiu incipient, Electric Capital, mai multe ecosisteme de protocol depășesc cel mai mare ecosistem de dezvoltatori de acolo, Ethereum. „Polkadot, Solana, NEAR, [Binance Smart Chain], Avalanche și Terra au o creștere inițială a ecosistemului mai rapidă decât Ethereum”, se arată în raport.

Valorile pe care le folosește pentru a ajunge la această concluzie sunt durata de zile de la prima „comitare” sau modificare a codului și numărul total de dezvoltatori de la lansare. Când sunt măsurate față de Ethereum într-o etapă similară, acele șase ecosisteme de nivel 1 au dezvoltatori mai activi.

Solana , Avalanche, BSC și Terra au apărut toate în ultimul an ca noi hub-uri pentru activitatea de finanțare descentralizată ( DeFi ), rețelele lor găzduind aplicații pentru împrumuturi peer-to-peer, swap și alte tranzacții. Prețurile token-urilor lor au urcat în topuri în consecință. NEAR integrează, de asemenea, elemente DeFi, ceea ce face ca moneda sa nativă să atingă un nivel record în această săptămână. Și după câțiva ani de muncă, Polkadot a lansat „parachains” la sfârșitul lunii decembrie, aducând, în esență, blockchain-uri mai mici în rețeaua sa. 

Raportul îndelungat al Electric Capital include mai multe elemente care pun în perspectivă creșterea ecosistemului, pentru ca cineva să nu strige rău că reprezintă greșit valoarea generală a Ethereum în timp ce umfla rivalii. 

În primul rând, admite că „nu toate commit-urile sunt create la fel” în ceea ce privește timpul petrecut și își limitează domeniul de aplicare la depozitele de cod open-source, ceea ce are ca efect subcontorizarea dezvoltatorilor totali. 

În al doilea rând, raportul analizează datele dezvoltatorilor în mai multe moduri, inclusiv analizând dezvoltatorii de protocol și comunități cu normă întreagă, cu normă parțială și unică. (Dezvoltatorii de protocol lucrează la blockchain-ul de bază, în timp ce dezvoltatorii comunității lucrează la instrumentele și aplicațiile de pe acel blockchain.) Când ne uităm doar la dezvoltatorii cu normă întreagă (cei cu cel puțin 10 comitări pe lună), Solana, Polkadot, BSC și NEAR încă poziționați-vă înaintea Ethereum în stadii comparabile; Avalanșă și Terra nu. 

În al treilea rând, Electric Capital analizează, de asemenea, nivelurile de retenție din toate protocoalele și ceea ce îi face pe dezvoltatori să rămână. (Sugestie: cei care se alătură la vârful pieței nu sunt la fel de probabil să rămână.) Se constată că Ethereum atrage cea mai mare parte a noilor dezvoltatori Web3, în medie între 20 și 25% din total în fiecare lună. Aceasta înseamnă peste 700 de dezvoltatori noi pentru Ethereum pe lună, un nivel record. Mai mult, 30% dintre acei dezvoltatori care au început cu normă întreagă pe proiecte Ethereum în 2017 erau încă în 2021. În întreg spațiul Web3, retenția timp de trei ani a fost de 30% — Ethereum are rate mai mici de uzură.

În cele din urmă, există o recunoaștere tacită a faptului că Bitcoin și Ethereum au existat în medii de piață foarte diferite față de cei mai noi intrați, cum ar fi Solana și Terra. Bull runs atrag dezvoltatori, conform constatărilor Electric Capital, nu invers. Succesul Bitcoin și Ethereum prin ciclurile anterioare de taur a ajutat la ameliorarea ecosistemului cripto mai mare pe care îl vedem astăzi. În plus, blockchain-uri precum Avalanche și BSC au împrumutat componente de bază ale rețelelor lor de la Ethereum, ceea ce i-a ajutat să atragă dezvoltatori familiarizați cu acestea din urmă.

În ceea ce privește situația în care stau lucrurile astăzi, indiferent de vârsta blockchain-ului, Ethereum are în continuare cel mai mare ecosistem de dezvoltatori, deși Bitcoin a căzut pe locul cinci, în urma lui Polkadot, Cosmos și Solana.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente