Cum să bem alcool fără să ne îmbătăm. O soluție dovedită științific

0
140

Medical Daily relatează despre o nouă soluţie “minune” care promite să rezolve o problemă veche de când lumea – cum să bem alcool fără să ne îmbătăm. Propusă de Jim Koch, de la Boston Beer, reţeta este una foarte simplă. Înainte de fiecare seară petrecută la bere cu prietenii, ar fi bine să consumăm un amestec din drojdie uscată şi iaurt.

Există şi o explicaţie ştiinţifică. Drojdia uscată, cea pe care o găsim în comerţ la plic, conţine o enzimă numită dehidrogenază alcoolică (ADH), care descompune alcoolul în carbon, hidrogen şi oxigen, aşa cum el este metabolizat în mod natural în ficat.

Jim Koch afirmă că, din testele făcute, consumată cu iaurt, aceasta face alcoolul să fie mai uşor procesat de organism. Reacţia este mai rapidă sau mai lentă, aşa cum şi alcoolul face ca unii oameni să se îmbete mai uşor sau mai greu.

Principalul dezavantaj al soluţiei propusă de cercetători este că drojdia matabolizează alcoolul în acetaldehidă, un bioproduct care este cancerigen.

Daca nu te-a convins solutia de mai sus, poti apela la remediile „clasice”.

In primul rand, niciodata, dar niciodata nu amesteca bauturile! O regula esentiala pe care e bine sa o respecti.

Daca a doua zi iti este rau, incearca traditionala zeama de varza. Bacteriile pe care le contine favorizeaza digestia. Asa ca, la doua-trei ore, consuma o cana de zeama, asta pana ce te vei simti mai bine.

 Ai baut vreodata cafea cu sare? Prepara o cafea tare, fara zahar si pune-i 2-3 linguri de sare. Chiar daca are un gust oribil, o sa vezi ca iti va face bine. Combinatia cofeina-sare anihileaza alcoolul din stomac si te va pune pe picioare in cateva minute.

 O solutie prea putin cunoscuta la noi, dar extrem de populara in tarile de la tropice, este sucul de mandarine. Stoarce cateva fructe intr-un pahar si da-l pe gat. Iti va anula senzatia de greata si va stimula digestia. E bun si sucul de lamai, pentru cei care au curaj sa il bea fara zahar. Atentie, daca ai probleme cu stomacul, o sa iti dea arsuri.

Lasă un răspuns