Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3CryptomonedeDezvoltatorii Ethereum resping avertismentul JPMorgan despre sfârșitul dominației DeFi

Dezvoltatorii Ethereum resping avertismentul JPMorgan despre sfârșitul dominației DeFi

Analiștii JPMorgan au spus că „Ethereum se află în prezent într-o cursă intensă pentru a-și menține dominația în spațiul aplicațiilor”.

Ethereum a popularizat finanțarea descentralizată, iar dezvoltatorii de aplicații din rețea au transformat-o într-un sector de 250 de miliarde de dolari. Dar procentul său din plăcintă se poate micșora în 2022.

Așa spune o echipă de analiști de la banca de investiții JPMorgan Chase. Într-o notă a investitorilor de miercuri, liderul echipei Nikolaos Panigirtzoglou a scris că shardingul – o metodă de mărire drastică a numărului de tranzacții care pot fi executate pe un blockchain – „s-ar putea să ajungă prea târziu” pentru ca Ethereum să prevină concurența pe piață sporită din partea blockchain-urilor alternative. . Avalanche, Binance Smart Chain , Solana și Terra au reușit să ofere multe dintre aceleași tipuri de aplicații ca Ethereum, cu viteze mai mari și taxe mai mici.

„Ethereum se află în prezent într-o cursă intensă pentru a-și menține dominația în spațiul de aplicații, cu rezultatul acelei curse departe de a fi dat, în opinia noastră”, se arată în nota.

„În general, pare un pic o critică leneșă/la nivel foarte înalt”, a spus Tim Beiko, care coordonează întâlnirile de bază pentru dezvoltatori Ethereum. „Roll-urile sunt active astăzi, iar sharding-ul le va reduce costurile, dar tehnologia funcționează și acum este masiv riscată”, referindu-se la o metodă de executare a tranzacțiilor în afara lanțului care este deja în vigoare pentru a ajuta rețeaua la scară. 

„Ethereum este încă cel mai folosit lanț atunci când te uiți la date”, a spus Tegan Kline, care a co-fondat echipa care a creat protocolul de indexare Ethereum The Graph. „Din cele 26 de rețele pe care The Graph le acceptă, 66,7% dintre interogări sunt pe Ethereum.” 

Finanța descentralizată sau DeFi se referă la aplicații bazate pe blockchain care permit oamenilor să facă tot felul de tranzacții financiare pentru care altfel ar putea avea nevoie de o bancă sau un broker. Aceste aplicații elimină intermediarii pentru a face posibilă împrumutul, tranzacționarea, economisirea sau împrumutul peer-to-peer, astfel încât nimeni altcineva să nu aibă control asupra activelor dvs. Prima aplicație majoră DeFi care a câștigat tracțiune a fost MakerDao pe Ethereum în 2017. De-a lungul anilor, DeFi pe Ethereum s-a extins. DeFiLlama numără peste 250 de protocoale cu cel puțin 1 milion USD de ETH în interior.

Dar alte lanțuri ajung din urmă, în principal pentru că au ocolit congestionarea rețelei – și taxele mari de tranzacție care vin cu aceasta – prin implementarea sistemelor de verificare a mizei, care sunt mai scalabile.

Ethereum, de asemenea, trece la un sistem de verificare a mizei, dar progresul pe „Ethereum 2.0” a fost fie deliberat, fie lent, în funcție de cine întrebați. Lanțul actual (care folosește dovada de lucru, la fel ca Bitcoin) este programat să fuzioneze cu lanțul de far (care folosește dovada de miză) în anul viitor. După aceea, dezvoltatorii de bază Ethereum se pot concentra pe sharding.

Pooja Ranjan, care conduce o echipă de management de proiect descentralizată cunoscută sub numele de Ethereum Cat Herders, a spus că, deși scalabilitatea (inclusiv fragmentarea) este importantă, alte probleme au prioritate.

Dezvoltatorii Ethereum, de exemplu, au accentuat în mod constant securitatea în detrimentul vitezei, asigurându-se în același timp că rețeaua nu are timp de nefuncționare. În schimb, rețeaua Solana s-a închis timp de aproape 18 ore în septembrie, deoarece nu a putut face față unor volume mari de tranzacții. 

Potrivit lui Kline, proiectele DeFi de pe alte blockchain-uri sunt „în mare măsură determinate de stimulente jetoane”, ceea ce înseamnă că oamenii primesc jetoane pe care apoi le pot comercializa sau vinde ca recompensă pentru participare. „Odată ce nivelul 2 Ethereum adoptă aceleași stimulente, este probabil să vedem mult mai multă activitate DeFi pe Ethereum”, a spus ea.

Dar șeful afacerilor publice pentru Parity, care a construit Polkadot , crede că dezvoltatorii s-au săturat să aștepte ca Ethereum 2.0 să fie pe deplin gata. „Foaia de parcurs Ethereum sharding s-a schimbat de atâtea ori, încât este greu de înțeles ce se va întâmpla de fapt și când”, a spus Peter Mauric. El a subliniat un raport de săptămâna aceasta de la Electric Capital care arată că Polkadot are al doilea cel mai mare grup de dezvoltatori după Ethereum – și că crește mai repede decât Ethereum într-o etapă similară.

Paul Verradittakit, partener la Pantera Capital, își acoperă pariurile între mai multe blockchain-uri construite pentru DeFi, subliniind că Solana a devenit o casă pentru mai multe startup-uri de jocuri DeFi. „Am făcut o serie de pariuri pe Polkadot și Solana și așteptăm cu nerăbdare să explorăm și să ne extindem în mai multe lanțuri precum Near și Avalanche în anul viitor”,

Asta nu înseamnă că Ethereum nu poate rămâne cel mai bun câine. Ranjan a concluzionat: „Părerea mea naivă este că DeFi este acolo din cauza Ethereum și atâta timp cât Ethereum este acolo, DeFi este cu siguranță o forță motrice puternică pentru implicarea mainstream.”

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente