Unul dintre programele educaționale ale Asociației Stea din Satu Mare a oferit recent copiilor o lecție practică despre sustenabilitate și responsabilitate. Copiii de la Centrul de zi Stea au participat la o activitate ce a transformat o roșie prea coaptă într-un produs valoros, demonstrând că nimic nu se pierde atunci când resursele sunt gestionate cu grijă.
DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR PRIN EXERCIȚII PRACTICE
Sub îndrumarea specialiștilor, copiii au fost implicați într-un exercițiu de prevenire a risipei alimentare. Aceștia au spălat și au tăiat roșii, le-au decojit și au pregătit recipientele, creând astfel bulion. Activitatea a avut rolul de a le dezvolta celor mici nu doar abilități practice, ci și un sentiment de responsabilitate față de resurse și bucuria de a lucra în echipă.
Pentru mulți dintre ei, acest exercițiu a depășit simpla activitate culinară, oferindu-le un sentiment de mândrie pentru că au creat ceva util cu propriile mâini.
UN APEL LA IMPLICAREA COMUNITĂȚII
Proiectele de acest gen, care contribuie la dezvoltarea fundamentală a copiilor, sunt posibile datorită sprijinului constant al comunității. Asociația Stea subliniază importanța implicării publice pentru a continua aceste programe menite să ofere copiilor vulnerabili o temelie solidă pentru viitor.