FACEBOOK : Grupul “Producători Sătmăreni” – salvare pentru producatori agricoli locali

0
403

Grupul “Producători Sătmăreni” a reuşit în aproximativ trei săptămâni să adune peste 22.000 de membri şi a venit ca o salvare pentru mulţi producători, în contextul restricţiilor impuse de starea de urgenţă.

Grupul a fost realizat de Marcela Papici, fost viceprimar al municipiului Satu Mare şi fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă, care a explicat, pentru AGERPRES, că a văzut pe Facebook o postare şi s-a hotărât să îi adune într-un loc pe cei care produc şi cei care au nevoie de produse. Evoluţia grupului a fost una spectaculoasă.

“Ideea înfiinţării grupului mi-a venit de la o postare de pe Facebook în care cineva aprecia un producător de cartofi care i-a adus marfa acasă. Comentariile erau toate pozitive. Aşa s-a născut ideea grupului. Evoluţia spectaculoasă a ţinut şi de conjunctură; nu cred că e vorba de vreo reţetă secretă. Suntem la peste 22.000 membri în grup pentru că oamenii n-au mai putut ieşi la cumpărături, au stat mai mult pe Facebook si au înţeles nevoia de a ne sprijini producătorii locali”, a declarat Marcela Papici.

Oamenii îşi oferă aici produsele. Se vând de la animale vii, cum ar fi mieii de sezon, iepuri, porci, găini, dar şi legume sau chiar preparate din carne, brânzeturi, ouă. La mare căutare sunt produsele specifice sărbătorilor pascale, precum cârnaţi, şuncă, jambon, pască, prăjituri, rulade. Practic, aici se găseşte orice se produce în judeţ.

“Pe grup se vând de toate (puieţi de flori şi arbori ornamentali, cereale pentru animale, produse finite de tâmplărie, mâncare gătită, animale vii), dar predomină legumele de sezon şi produsele specifice sărbătorilor pascale. Legătura se creează direct între vânzător şi cumpărător. De cele mai multe ori vânzătorul livrează la uşă, dar sunt şi cazuri în care cumpărătorul se deplasează la ‘locul producţiei’! Partea încurajatoare e că primesc tot mai multe cereri de înscriere pe grup a unor persoane ce acum şi-au făcut cont sau pagină. În general sunt mici producători din mediu rural. Vestea circulă repede!”, a mai spus Marcela Papici.

Ea gestionează grupul în mod voluntar, timp în care supervizează activitatea membrilor, dar îi şi ajută pe cei mai puţin experimentaţi să se promoveze.

“Administrez grupul în mod voluntar şi petrec, în medie, 4-5 ore pe zi, pe grup. Nu aprob decât postările care au legătură cu producătorii sătmăreni, şterg comentarii nepotrivite, postez lucruri ce le consider de folos, ajut pe cei ce sunt la început de drum în promovarea on-line. Îmi doresc să ajungem la o formă fizică a grupului de producători sătmăreni. O broşură care să ajungă în casele tuturor sătmărenilor; şi a celor mai puţin familiarizaţi cu on-line-ul. Facem paşi, timizi ce-i drept, şi în acest sens”, a mai arătat Marcela Papici.

Lasă un răspuns