Formularul pe care trebuie sa il completeze satmarenii care pleaca in Grecia

0
286

Toti romanii care intre in Grecia incepand de pe 1 iulie trebuie sa completeze un formular online. Pentru ca nu au scapat inca de coronavirus, autoritatile elene vor sa aiba o evidenta stricta a turistilor straini si a rutelor de deplasare a acestora.

„Toate persoanele care intra pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriana, rutiera sau maritima) sunt obligate sa completeze, cu cel putin 48 de ore inainte de inceperea calatoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul caruia sa poata fi asigurata evidenta electronica a celor care calatoresc in aceasta tara”, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucuresti.

Dupa completare, solicitantii vor primi un cod unic de confirmare a inregistrarii, care trebuie prezentat autoritatilor de frontiera (in format electronic sau tiparit), in momentul intrarii pe teritoriul elen. Formularul este disponibil in limba engleza la adresa htpps://travel.gov.gr.

Masuri obligatorii de preventie

Ministerul Afacerilor externe le mai atrage atenti romanilor ca raman obligatorii masurile generale de preventie – precum purtarea mastii si dezinfectarea mainilor – si cele de distantare sociala. Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu Covid-19, situatie in care, persoana testata trebuie sa astepte, in conditii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o in formularul electronic, rezultatul testului.

In plus, autoritatile elene competente pot modifica fara niciun preaviz conditiile de intrare pe teritoriul national, functie de numarul de numarul de noi cazuri de Covid – 19 ce vor fi inregistrate pe parcurs.

Se redeschid toate aeroporturile

De la 1 iulie, zborurile internationale sunt permise pe toate aeroporturile din Grecia. Pot fi aplicabile restrictii suplimentare privind calatoriile neesentiale dinspre statele terte, precum si din Elvetia, Norvegia, Liechtenstein si Islanda, in conformitate cu eventuale recomandari ale Uniunii Europene.

Pe cale rutiera, vor fi permise intrarile prin punctele de trecere a frontierei Republicii Elene cu Albania, Macedonia de Nord si Bulgaria. De asemenea, Va fi efectuata, pana la 30 iunie, o reevaluare a posibilitatii deschiderii frontierei terestre cu Turcia.

Pe de alta parte, va fi permis accesul tuturor tipurilor de nave de transport, inclusiv al celor de pasageri.

Lasă un răspuns