FUNDATIA HANS LINDER – Fără voluntari n-ar fi “ O masă caldă”!

0
135

Fundația Hans Linder, colaborând co la cot cu Asociația ,,O masă caldă”, reușește, ca prin pregătirea și livrarea zilnică a 50 de porții de masă caldă pentru vârstnicii și familiile aflate în nevoie, să atingă şi mai multe scopuri. Cel mai important dintre ele: implicarea de voluntari într-o acţiune comunitară.

Este evident, ca la o acţiune serioasă este nevoie de iniţiativă, de idei, strategii, autorizaţii, sau de fonduri. Însă, fără aceşti oameni inimoşi, din diverse medii culturale, care îşi oferă timpul şi capacitatea de a participa activ, nu s-ar putea sau ar fi mult mai complicat să se înfăptuie o idee generoasă. Prin lucruri simple, cum ar fi curăţatul legumelor, pregătirea ingedientelor, gătitul măncării, spălatul vaselor, igienia încăperilor şi a suprafeţelor de lucru, ajutor în distribuirea hranei la beneficiari, ei se pun efectiv în slujba comunității.

Activitatea de voluntariat presupune solidaritate socială, spirit civic, responsabilitate, colaborare, compasiune, dedicare în totalitate. Toate aceste calități sunt întrunite de către voluntarele Fundației Hans Lindner, care au împărtășit câteva impresii despre întreaga lor experiență în bucătărie:

Dora: „Faptul că prin gătitul împreună putem contribui la îmbunătățirea vieții unei alte persoane, mă umple cu un sentiment imens de satisfacție. Când cineva însuși se confruntă cu dificultăți, ajutarea altora devine și mai importantă.”

Erzsebet: ”În cadrul voluntariatului am cunoscut oameni noi, care doresc să ajute la rândul lor, iar împreună gătim din suflet, gătim mai gustos. Astfel am ocazia să îmi petrec timpul liber în mod util și activ, totodată ajutând alți oameni care nu sunt atât de norocoși.”

Katalin: „Simt că prin priceperea mea, prin masa pregătită împreună, le aducem o mare bucurie vârstnicilor și familiilor aflate în nevoie. Vin în fiecare miercuri să gătesc și mă implic cu plăcere în această activitate. Consider că suntem toți responsabili pentru vârstnicii fără aparținători și bolnavi, iar o porție caldă de mâncare este pentru ei un mare ajutor.

În esenţă, potrivit voluntarilor: ,,cel mai important lucru în activitatea lor de voluntariat este faptul că muncesc în echipă și au parte de sentimentul de împlinire prin aducerea unui aport de valoare societății”.

Fundaţia Hans Lindner cheamă sătmărenii la voluntariat: este nevoie şi e loc la mai mulţi!

Doritorii sunt invitaţi să se prezinte în zilele de lucru, între orele 8-16, la sediul fundaţiei (Satu Mare, str. Ceahlăului nr. 38) sau să sune la: 0261715136, pentru a afla detaliile de aplicare.

“Voluntarii reprezintă IUBIREA în mişcare”

Lasă un răspuns