Important pentru REDUCEREA consumului la centralele termice! Facturi mai mici iarna

0
235

Factura la gaze pe perioada iernii crește substanțial pentru mulți români care folosesc o centrală termică pentru a-și încălzi locuința. Există însă diverse metode prin care poti să reduci semnificativ cheltuielile lunare.

Un prim sfat este acela de a aerisire a caloriferelor, atunci când acestea nu se încălzesc uniform sau dacă produc zgomote. Caloriferele are trebui aerisite cel puțin o dată pe sezon. Un calorifer aerisit este cu mult mai economic și ajută și la confortul termic, alături de durata de viață a centralei.

Un alt lucru bine de știut este acela că nu trebuie să aerisiti prea mult casa, fiind suficient să o faceți de două ori în fiecare zi, pe o perioadă de cinci minute, pentru a nu pierde foarte multă căldură din locuință. De menșionat, atunci când aerisiți trebuie închise termostatele, în cazul în care caloriferele sunt prevăzute cu astfel de reglaj individual, pentru a nu le deregla din pricina temperaturii scăzute care intră de afară.

Nu în ultimul rând, ar trebui să evitați să folosiți caloriferele drept suport pentru uscarea rufelor umede pe timpul iernii, pentru că acest lucru poate duce la o pierdere de energie din partea centralei termice cu până la 20%. De asemenea, este recomandat să nu acoperiți caloriferele cu perdele.

Lasă un răspuns