Ionuț Simionca înființează Asociația Autostrada Nordului: Vom monitoriza pas cu pas acest obiectiv

0
135

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că va constitui Asociația Autostrada Nordului. ”Acest obiectiv este proiectul meu de suflet, cea mai importantă lege care a trecut prin Parlament din perspectiva infrastructurii în Regiunea de Nord a României, și va aduce beneficii extraordinare județului nostru. Consider că trebuie să lupt în continuare pentru acest obiectiv”, a spus el.

Ionuț Simionca a afirmat că ”actualii aleși nu au menţionat că ar fi o prioritate Autostrada Nordului şi vreau mă asigur că această autostradă se va construi. Voi face toate demersurile necesare către autorități”.

El a precizat că vor fi organizate conferințe și dezbateri în toate județele prin care ar urma să treacă Autostrada Nordului și că va căuta oameni care își doresc să facă parte din această asociație.

”Vom monitoriza pas cu pas implementarea acestui obiectiv, tot ce înseamnă licitații, modul de lucru, felul în care se prioritizează, pentru că nu avem timp să așteptăm zeci de ani pentru construirea autostrăzii. Sunt puțin dezamăgit de faptul că actualii parlamentari nu par interesați de realizarea acestui obiectiv de care vor beneficia 2,7 milioane de locuitori. Acum sunt semnate contractele pentru studiile de fezabilitate și în 18 luni trebuie să fie gata. Sper că asociaţia va avea reprezentanţi în toate judeţele, sunt mulţi oameni care își doresc ca visul să devină realitate. Nu am abandonat acest proiect şi voi lupta în continuare pentru Autostrada Nordului, pentru bistriţeni, pentru toţi cei care şi-au pus baza în mine și mi-au dat votul lor”, a concluzionat Ionuţ Simionca.

În 27 octombrie 2020, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat legea privind realizarea Autostrăzii Nordului pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Conform legii, ”acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea în 20 noiembrie 2020. Principalul inițiator al proiectului de lege a fost deputatul PMP Ionuț Simionca.

Lasă un răspuns