Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3Jocuri CryptoKonami de la Castlevania este cel mai recent gigant al jocurilor video...

Konami de la Castlevania este cel mai recent gigant al jocurilor video care a intrat în Ethereum NFT

Urmând conducerea Ubisoft și Square Enix, editorul Metal Gear și Contra lansează obiecte de colecție pe tema Castlevania.

Marii editori de jocuri video precum Ubisoft și Square Enix și- au băgat degetele pe piața NFT în creștere , dar au primit reacții semnificative din partea jucătorilor. Totuși, asta nu a împiedicat un alt brand legendar de jocuri să intre în luptă, Konami și-a anunțat astăzi propriile planuri NFT.

Editorul japonez va lansa o serie de NFT-uri Ethereum bazate pe seria sa clasică Castlevania, marcând cea de-a 35-a aniversare a francizei de jocuri video. În total, Konami va lansa 14 NFT-uri într-o singură ediție inspirate din franciza jocului, unele având imagini și muzică clasice de joc, iar altele bazate pe ilustrații familiare ale francizei.

NFT-urile Castlevania vor fi lansate prin intermediul pieței lider OpenSea , licitațiile începând cu 12 ianuarie. Konami va publica porecla fiecărui câștigător principal al licitației pe site-ul său oficial , în cazul în care acesta va opta pentru aceasta. Într-o notificare separată, editorul scrie că „nu garantează că valoarea NFT va crește după cumpărare”.

Aceasta este prima picătură din seria Konami Memorial NFT, o „inițiativă de a crea NFT-uri de artă” care nu pare să fi fost concepută exclusiv pentru obiectele de colecție cu tematică Castlevania. Konami este, de asemenea, editorul din spatele unei game de alte francize de succes, inclusiv Metal Gear Solid, Contra, Frogger și Pro Evolution Soccer.

Cu toate acestea, deși Konami încă deține drepturile asupra multor francize de jocuri clasice, a încetinit semnificativ crearea de jocuri noi în ultimii ani. În 2015, CEO-ul Konami, Hideki Hayakawa, a anunțat că firma își va muta atenția către jocurile mobile și va crea mai puține jocuri pe consolă de acasă la scară mai mare care au contribuit la stabilirea mărcii.

Un NFT este efectiv o chitanță care dovedește deținerea unui articol digital și poate reprezenta imagini, fișiere video, articole de jocuri video interactive și multe altele. Unele NFT-uri pot fi folosite în jocurile care pot fi jucate, cum ar fi monstru-ul Axie NFT-urile din jocul principal Ethereum Axie Infinity și pot alimenta modele de joc pentru a câștiga, care răsplătesc jucătorii cu jetoane cripto .

Totuși, planurile lui Konami nu par a fi atât de ambițioase. NFT-urile Castlevania sunt concepute exclusiv ca obiecte de colecție și nu oferă utilitate suplimentare sau integrare anunțată în niciun joc video. De asemenea, nu oferă cumpărătorilor niciun tip de IP sau drepturi de comercializare, spre deosebire de colecția de poze de profil Bored Ape Yacht Club , cripto-nativă .

Jocurile îndeplinesc NFT-urile

Ubisoft a fost primul gigant de jocuri consacrat care a început să joace în spațiul de joc blockchain în curs de dezvoltare, creând un prototip inspirat de Minecraft numit HashCraft în 2018, înainte de a lansa experimente NFT mai mici și de a sprijini startup-urile de jocuri cripto de atunci.

În decembrie, Ubisoft a devenit primul editor de jocuri tradiționale care a lansat NFT-uri care pot fi utilizate într-un joc video existent , cu arme și armuri pentru Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint pe PC. Cu toate acestea, lansarea articolelor alimentate de Tezos a dus la o retragere semnificativă a rețelelor sociale din cadrul comunității de jocuri.

În ciuda plângerilor cu privire la utilitatea articolelor și la impactul perceput asupra mediului, Ubisoft a continuat în cele din urmă cu lansarea, Didier Genevois, directorul tehnic blockchain al editorului, a declarat pentru Decrypt că este o „schimbare majoră care va dura timp” pentru a rezona cu jucătorii.

Cu toate acestea, dezvoltatorul de jocuri „STALKER 2” GSC Game World a anulat planurile de a lansa NFT-uri care pot fi jucate în propriul său joc, în urma reacțiilor fanilor francizei, în timp ce aplicația de chat centrată pe jocuri Discord – de asemenea populară printre DAO și comunitățile cripto – a oprit în mod similar planurile de integrare a portofelului criptografic după respingere publică.

Editorul de jocuri Square Enix (Final Fantasy, Tomb Raider) a semnalat de asemenea planuri de a lansa jocuri video bazate pe NFT după ce a lansat pentru prima dată o serie de autocolante NFT în Japonia, în timp ce CEO-ul principalului editor Electronic Arts a numit NFT-urile „o parte importantă a viitorului. a industriei noastre.”

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente