Lansare de carte. Grigore Leșe -Chipurile umilinței

0
184

Duminică, 7 martie, la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare va avea loc, de la ora 16:00, lansarea cărții Chipurile umilinței scrisă de Grigore Leșe.

Lansarea cărții va fi urmată de un recital susținut de rapsod. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare.

Ieșită de sub tipar anul trecut la editura Lumea Credinței,, cartea lui Grigore Leșe reprezintă un periplu aproape sentimental într-un spațiu care capătă consistență doar când este îmbogățit cu timp, o mărturie aproape testimonială a regăsirii de sine prin rememorare, a nostalgiei lucide, fără edulcorări banalizante. Confesor și tovarăș de drum îi este Răzvan Bucuroiu, care încearcă să-l prezinte pe Grigore Leșe exact așa cum este, evadat din propria sa viață – după cum îl caracterizează însooțitorul său de drumeție. Acesta spune că Grigore Leșe nu idilizează, nu estompează și nu cosmetizează parcursul său existențial. Drumul lui este unul inițiatic, sinuos, dar care duce spre esențele abrupte ale trăirii genuine. Un drum al chipurilor și locurilor nepieritoare, cele care au puterea să amorseze ideea de sens existențial, de rost, de firesc, de așezare a ordinii în lucruri. Este o carte care se citește cu sufletul la gură, o poveste a unui destin, atât de straniu și de impredictibil pentru lumea superficială și cenușie în care trăim.

Lasă un răspuns