Lenjerii de pat pentru un somn odihnitor. Ce trebuie sa stiti inainte sa le cumparati

0
24

Calitatea somnului depinde, intr-o buna masura, si de calitatea lenjeriilor de pat, care trebuie alese cu grija fie ca le cumparam pentru noi, fie ca vrem sa le facem cadoul celor dragi.

Nu trebuie neglijate nici salteaua si nici perna, dar lenjeria are cea mai mare importanta, deoarece este cea care intra in contact direct cu pielea si cea care poate sa contureze un mediu de somn sanatos sau unul mai putin sanatos.

Bumbacul, printre materialele recomandate

Pentru un confort sporit, sunt recomandate modelele de lenjerii de pat din bumbac, de exemplu, un material care lasa pielea sa respire in voie. Ideale ar fi seturile care includ huse pentru saltea si fete de perne.

In afara bumbacului, mai sunt folosite la confectionarea unor lenejerii de calitate matasea, inul si chiar bambusul. Nu sunt recomandate lenjeriile de pat din materiale sintetice, mai putin prietenoase cu pielea. Acestea nu permit o buna circulatie a aerului, crscand astfel riscul aparitiei transpiratiei in timpul somnului. In schimb, bumbacul absoarbe si elimina umezeala corpului cu usurinta si se spala usor, la masina automata, respectand instructiunile din cartea tehnica.

Draperii asortate pentru un plus de stil

Pentru un dormitor cu stil, lenjeria ar trebui asortata cu draperiile din incapere. Despre draperii, ca si despre perdele, se stie ca au reolul de a crea o atmosfera primitoare, calduroasa si confortabila. Au fost concepute special pentru a veni in ajutorul acelor clienti care cauta solutii rapide si practice in amenajarea dormitoarelor.

Nu orice tip de draperie se potriveste in orice incapere. Este putin probabil sa ai fiecare camera in acelasi stil sau in aceiasi cromatica. Daca acesta este cazul, cel mai probabil vei avea nevoie de draperii diferite pentru fiecare camera. Pentru dormitor, sunt potrivite cele care blocheaza partial lumina naturala, asigurand confortul necesar.

In ceea ce priveste livingul, nu ar trebuie sa va feriti de draperii foarte lungi, care sa atinga podeaua. Astfel, veti crea un efect de grandoare care va face ca incaperea sa para mai spatioasa.

Lasă un răspuns