Marcela Papici și Adrian Ștef, vizați de un dosar aflat pe rolul DNA central.

0
200

E începută urmărirea penală in rem. Dacă-s chemați la audieri, speră, ca Dragnea, să fie apărați de ”producătorii sătmăreni” și de Codreni?

Fostul manager al SJU, Marcela Papici și fostul președinte al CJ Satu Mare, Adrian Ștef, sunt extrem de activi – în aceste momente premergătoare celor două rânduri de alegeri din toamnă – în a ne convinge cum se ”strofoacă” domniile-lor pentru binele oamenilor din județul Satu Mare.

Ca atare, Ștef s-a inserat în chestiunea Autostrăzii Codrului, unde – destul de semidoct – a debitat tot felul de soluții inepte pe Facebook, despre cum ar rezolva el situația unui șantier, în legătură cu care există niște dosare în justiție NESOLUȚIONATE, conform informațiilor pe care le am.

Dl. Ștef a dat explicații, de-a lungul timpului, în câteva dosare de corupție – îmi revin în minte unul pe abuz în serviciu și conflict de interese, alături de Govor, iar altul cu finanțarea unui trust de presă locală din bani publici, în ambele, dacă nu mă înșel, cu Ștef având calitatea de suspect.

Dacă tot vorbim de Autostrada Codrului și constructorul Tehnic Asist, ultimul o ducea foarte bine, în perioada în care Govor și Ștef conduceau județul. Deci ce castraveți vrea să vândă Ștef și căror grădinari?!??

În celălalt ”colț”, d-na Papici – un alt ”combatant” din vremea perchezițiilor de sfârșit de an 2016, de data aceasta la SJU, când cu suspiciunea atribuirii de contracte din bani publici unor firme de partid, (cum, se zvonește, făcea stimabila și în timpul mandatului de viceprimar) – a cuantificat foarte ”perspicace” /pragmatic empatia pe care o așteptăm, cu toții, în aceste timpuri odios-pandemice și a reușit să se re- inventeze în social -media, ca ”păstor” al ”producătorilor sătmăreni”.

Dacă analizați, atent, modul în care se manifestă doamna pe acest grup, veți realiza că totul e un calcul minuțios, cu demersuri atent direcționate. Nu am văzut-o vreodată să facă ceva la întâmplare pe acel grup, cum toți mai facem pe Facebook… mai arunci o glumă, mai spui o prostie. Știți ce vreau să spun. Nu e cazul cu Papici și grupul ”producători sătmăreni””!

Acel grup este prea atent  instrumentat, ca să țină de empatia doamnei, aceeași doamnă suspectată de DNA, prin 2016, că era foarte rațională în a distribui contracte firmelor de partid…

De aceea zic… cele două personaje politice – Papici și Ștef- prea încearcă să vândă castraveți la grădinar.

Dacă e să spun eu ce gândesc în legătură cu demersul domniilor-lor, aș zice următoarele: pe lângă încercarea evidentă de a se poziționa, astfel încât să negocieze politic la toamnă eventuale candidaturi, cei doi vor să-i cheme pe membrii grupului ”producători sătmăreni” și pe Codrenii exasperați de starea DJ 193A, la sediul central al DNA, să-i susțină, cum, odinioară, niște cefe late interlope îl susțineau pe Dragnea, când era chemat la audieri.

Cefe late, bodyguarzi ai lui Dragnea, chemat la audieri la DNA central

Zic acest lucru, deoarece Papici și Ștef ar avea legătură cu un dosar penal instrumentat de DNA Central, în care procurorii au început urmărirea penală in rem, adică cu privire la faptă.

Cei doi nu au calitatea de suspecți, în acest moment, însă dosarul ar avea legătură cu perchezițiile din 2016, ce au vizat finanțarea presei din bani publici și atribuirea de contracte din bani publici de către SJU-ul lui Papici firmelor de partid.

Interesant că dosarele trenează de atât timp, mai ales că, pe cel cu finanțarea presei, Curtea de Conturi a făcut un raport ce nu lasă loc de îndoieli.

După cum ziceam… timpul nu mai are răbdare cu oameni care nu au cum să mai surprindă!

Lasă un răspuns