Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3EscrocheriiMeta Mask clonat pe Google Play; Frauda Bitcoin prin malware

Meta Mask clonat pe Google Play; Frauda Bitcoin prin malware

Aplicațiile dispersate Meta Mask se confruntă cu noi probleme care duc la fraude Bitcoin după ce un alt malware fals similar instrumentului original a apărut pe magazinul Google Play, după cum a declarat compania de securitate cibernetică ESET pe 8 februarie 2018.

Se pare că software-ul rău intenționat înlocuiește informațiile de date în încercarea de a fura bitcoini, a fost eliminat de Google în primele zile ale lunii februarie, după ce compania de dezvoltare ESET și-a raportat prezența.

Software-ul cunoscut sub numele de Clipper înlocuiește adresele criptomonedei cu o adresă duplicată aparținând hackerului pentru a transfera cu succes fonduri din contul menționat fără ca utilizatorul să știe.

Aceasta este prima dată când un astfel de software și-a găsit drumul în sistemul tehnologic al Google fără ca agenții de securitate și de confidențialitate să fie observați, afirmă firma de securitate.

Se pare că Clipper a fost găsit în magazinul de aplicații Google Play. A fost raportat de compania de securitate ESET și imită serviciul meta-mască legal original. Serviciul fură informațiile private valoroase ale victimei și obține acces la fondurile ETH ale contului. De asemenea, poate înlocui adresele rezidențiale ale portofelului Bitcoin sau ETH ale utilizatorului cu cele ale escrocului și face posibil un transfer de fonduri.

Nu este prima dată când Meta Mask, care este prima aplicație bazată pe ETH de acest gen, a căzut pradă schemelor hackerilor.

În 2018, în luna iulie, dezvoltatorii Google au scos o dată pentru totdeauna aplicația din Play Store, lăsând alte aplicații false așa cum sunt. În timp ce autoritățile de la meta mask susțin că aplicația a fost dezactivată din cauza unor defecțiuni tehnice.

Spre sfârșitul lunii noiembrie 2018, compania a anunțat încă o dată lansarea unei aplicații specifice utilizatorilor de dispozitive mobile Android. Aplicația a devenit recent ținta celei mai recente acțiuni de înșelătorie menționate mai sus.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente