Mulțumim, PSD! Încă o țară ne trece pe lista neagră din cauza exploziei cazurilor de coronavirus. Austria impune carantina obligatorie pentru români

0
716

Austria a decis ca, din cauza recrudescenței epidemiei de coronavirus în Bulgaria, România și Republica Moldova, oamenii veniți din aceste țări să fie băgați obligatoriu în carantină, informează Reuters.

Decizia a fost anunțată de guvernul austriac miercuri și vine după ce o altă țară, Grecia, a închis brusc granița cu Bulgaria la începutul lunii iulie.

Conform noilor măsuri impuse de austrieci, călătorii din România, Bulgaria și Moldova trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus sau să intre în carantină timp de două săptămâni. Bulgaria și România sunt primele țări membre UE băgate pe lista neagră de Austria, după ce săptămâna trecută măsuri similare s-au luat făță de Serbia și alte trei țări extracomunitare, tot din pricina revenirii epidemiei.

Efectele sabotajului PSD în lupta României împotriva epidemiei de coronavirus: pe plan intern crește numărul victimelor, pe plan extern suntem izolați

Treptat, numărul țărilor care se tem să mai primească vizitatori din România a crescut odată cu cazurile de infectare apărute la noi în țară. La începutul lunii iunie, numărul de infectări zilnice din țara noastră coborâse până aproape de 100 pe zi. Cazurile au început să crească iar odată cu ridicarea restricțiilor și cu campania furibundă a PSD, care a susținut teoriile conspirației potrivit cărora virusul nu există și a demolat toate pârghiile de acțiune ale statului. Parlamentul, Curtea Constituțională și Avocatul Poporului – instituții controlate de PSD – au anulat, modificat sau declarat ilegale toate încercările Guvernului de a controla situația.

Amenzile date în starea de urgență au fost declarate neconstituționale. Legile pe care Guvernul a încercat să le treacă prin Parlament au fost modificate de PSD astfel încât să nu permită măsuri eficiente de control al epidemiei. Avocatul Poporului a pus spitalele și medicii sub monitorizare pentru practicarea torturii în cazul pacienților bolnavi de Covid-19.

Curtea Constituțională a stabilit că li se încalcă drepturile bolnavilor contagioși dacă nu sunt lăsați să meargă în voie pe stradă. Ceea ce se întâmplă este fără precedent și nu se mai poate întâlni în nicio altă țară de pe glob.

Pentru PSD, numărul mic de victime de până acum a fost o adevărată pacoste. Social-democrații caută să favorizeze un bilanț cât mai tragic pentru a putea spune, în campania electorală pentru alegerile din toamnă, că Guvernul este incompetent și criminal.

Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia, Slovacia și Austria bagă călătorii din România în carantină două săptămâni. Alte 4 țări au impus restricții

Acum suntem foarte aproape de situația în care ne aflam în vârful pandemiei, astă-primăvară. Se înregistrează constant peste 400 de cazuri de îmbolnăvire pe zi, spitalele sunt pline, cazurile grave se acumulează, numărul deceselor crește (marți au fost 31). Există temeri ale specialiștilor că evoluția va fi și mai defavorabilă după decizia CCR. Peste 1.000 de pacienți s-au externat la cerere din spitale, iar autoritățile nu mai au acum niciun mijloc să-i constrângă pe acești contagioși să stea izolați.

Spre exemplu, România a avut marți 397 de cazuri noi de infectare, în timp ce Austria – doar 56.

În acest context, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia și, acum, Austria au impus restricții de călătorie pentru oamenii veniți din România. Danemarca nu lasă să intre în țară călători din România decât dacă se fac rezervări cu cel puțin 6 zile înainte. Norvegia, Malta și Finlanda au impus, la rândul lor, restricții severe pentru cei care vin din țara noastră.

Grecia, care mizează pe venituri uriașe aduse de turiștii români în perioada verii, n-a putut să impună carantina, dar a restrâns sever accesul.

Lasă un răspuns