Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3EscrocheriiNordea Bank interzice BTC; este cercetata pentru spălare de bani

Nordea Bank interzice BTC; este cercetata pentru spălare de bani

Cel mai mare gigant financiar al regiunii nordice este investigat pentru că ar fi primit bani din surse dubioase în perioada 2007-2013. Scrisoarea fondului de investiții Hermitage Capital către autoritățile suedeze a acuzat banca cu acuzații de spălare a peste 170 de milioane de dolari.

Să ne uităm la câteva dintre evenimentele Băncii înainte de începerea anchetei.

În luna ianuarie a acestui an, Banca interzice personalului său să investească în cripto-monede, deoarece acestea pot fi folosite pentru spălarea banilor. Banca și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul pe care criptomoneda îl va avea asupra personalului dacă este utilizată în tranzacții ilegale.

Decizia a primit critici din partea întregii industriei financiare, iar consultantul șef al sindicatului danez a spus că este necesară prudență față de activitățile criminale, dar nu există astfel de speculații cu privire la BTC.

Banca a propus însă să colaboreze cu băncile centrale europene pentru a stabili o platformă pentru cripto-monedele.

Potrivit presei suedeze, conturile bancare au primit 175 de milioane de dolari de la companii despre care se presupunea că erau fronturi pentru activități mai puțin legale.

De remarcat, de asemenea, este faptul că cea mai mare instituție financiară din Danemarca le-a spus utilizatorilor săi să stea departe de BTC și a fost ulterior găsit vinovat de spălare de bani a peste 200 de miliarde de dolari.

Oamenii îi critică pe anchetatorii danezi care au refuzat să investigheze Banca în 2013. Se specula că suma din cele 365 de conturi este doar o mostră din ceea ce Banca a dobândit cu adevărat prin mijloace ilegale.

Acest lucru i-a speriat pe investitorii și clienții Băncii care renunță pentru a evita acțiunile în justiție împotriva lor și pentru a reduce pierderile financiare.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente