Nu se zboară spre Turcia nici în luna iulie! VARA 2020 – Zborurile charter cu plecare din Satu Mare spre Antalya au fost anulate

0
406

Cea mai căutată destinaţie de vacanţă pentru satmareni, Antalya, rămâne fără turişti şi în luna iulie. COVID-19 a dat peste cap planurile hotelierilor, dar şi ale turiştilor. Cu rezervarea în buzunar şi bani plătiţi ca avans sau integral, turiştii satmarenii se văd puşi în imposibilitatea de a pleca spre Antalya. Prelungirea Stării de Alertă în România cu încă 30 de zile şi, implicit, a perioadei de interdicţie a zborurilor spre Turcia, duce la anularea tuturor sejururilor (şi) din luna iulie.

Variante pentru turişti

Agenţiile de turism din Satu Mare, serios afectate de ,,îngheţarea” primei părţi a sezonului estival, caută să ofere clienţilor soluţii. Ne explică Dan Petreus, reprezentant al Agenţiei Astra Travel , consultantul nostru pe probleme de turism: „Cei cu sejururi achiziţionate pentru lunile iunie-iulie 2020 au primit variante din care au fost puşi să aleagă. Vorbim despre posibilitatea mutării sejurului în lunile august-septembrie, funcţie de disponibilităţile fiecărui hotel în parte, sau amânarea sejurului pentru anul următor, în condiţii financiare similare şi, plus-minus câteva zile, în aceeaşi perioadă contractată în această vară. În fine, o alternativă ar fi primirea unui voucher pentru suma plătită pentru sejur care poate fi folosit la rezervarea unui alte vacanţe disponibilă la tour-operatorul respectiv”.

Reguli mai stricte

Pentru turiştii care vor lua cu asalt, din luna august, resorturile din Antalya, autorităţile turce au pregătit o serie de reguli stricte pentru protecţia acestora. Cei care vin cu avionul vor fi monitorizaţi dacă au febră, la plecare şi sosire, vor fi transferați la hoteluri cu mașini cât mai mici, iar accesul în camere se va face, pe cât este posibil, cu coduri descărcate pe telefonul mobil. În schimb, nu se va renunța la sistemul all inclusive, însă hotelurile vor utiliza pentru mese mai multe spații, astfel încât într-un restaurant să nu se mai aglomereze 500-1.000 de persoane. Turistul poate comanda tot ce dorește, indiferent de cantitatea de mâncare sau băutură, dar va fi servit de ospătari care vor avea măști de protecție, bonete și mănuși. La plajă, distanța între șezlonguri va fi de cel puțin 1,5 metri, iar pentru piscine vor fi folosite soluții antivirus. Se vor dezinfecta bagajele și camerele, iar hotelurile nu vor funcționa la capacitate maximă.

Zborule charter cu plecare din Satu Mare spre Antalya pentru vara 2020 au fost anulate , satmarenii au variante alternative pentru un sejur in Antalya , plecari din Baia Mare , Oradea sau Cluj-Napoca

Lasă un răspuns