Număr de turiști record în Delta Dunării în minivacanța de Rusalii

0
373

Minivacanța de Rusalii putem spune că a dat START sezonului estival în Delta Dunării. După 2 luni și jumătate de stat în casă, românii au ales ca destinație de vacanță Delta Dunării pentru weekendul prelungit din această săptămână. Încă de vineri turiștii au început să sosească, iar sâmbătă Delta a început să fie plină. Mulți dintre ei au venit pentru relaxare, alții pentru pescuit, alții să viziteze fauna și flora, să se bucure de câteva zile libere și de Marea Neagră. Potrivit lui Ionuț Chirică, un antreprenor din Delta Dunării, foarte multeunități de cazare au fost ocupate la capacitate maximă.

În Sulina, Mila 23, Murighiol, Mahmudia și Dunăvățul de Jos pensiunile pe care le-am sunat pentru a verifica gradul de ocupare ne-au răspuns că nu există nimic disponibil până luni. Chiar și astăzi am văzut turiști care au venit în vacanță să meargă la pescuit, să vadă pădurea Letea și să facă alte excursii pe lacurile din împrejurimi. În această minivacanță turiștii s-au putut bucura de excursiile pe care le-au făcut pe diverse lacuri, de plaja de la Sfântu Gheorghe și Sulina, de gastronomia diversificată și de muzica tradițională a etnicilor ruși lipoveni. Operatorii din turism spun că nu au mai văzut niciodată atât de pline parcările unde au fost lăsate mașinile turiștilor care au plecat spre Deltă. Gradul de ocupare în acest moment este unul ridicat, cifrele exacte dacă putem spune așa, le vom vedea la raportarea pe luna iunie către INSSE, pentru că de acolo ne luăm toți aceste informații”, a precizat acesta.

În prezent județul Tulcea are o capacitate totală de 10868 de locuri, cu 5144 de camere și un total de 485 de structuri de primire turistică acreditate. Nu e nici o noutate că există și structuri neacreditate și este greu de contorizat numărul real de turiști.

În continuare la noi în agenție continuă să sosească solicitări atât pentru Delta Dunării cât și pentru litoral, iar de la sfârșitul lunii vom pune la dispoziția clienților și oferta noastră online, astfel că orice cetățean își va putea procura vacanța dorită cu un simplu click. Delta Dunării spun turiștii, pare să fie una dintre cele mai sigure destinații post COVID din România, alături de Covasna așa cum s-au anunțat oficial, dar și Sinaia, Maramureș și alte zone în care numărul cazurilor este unul foarte mic. După 3 zile de luat câteva zone din județul Tulcea la pas, consider că există viață și după Corona, vedem că există turiști, sunt de părere că e timpul să învățăm să trăim și cu acest virus, la fel cum am făcut cu gripa sezonieră și alți viruși pe care îi cunoaștem. Încurajez turiștii să aibă grijă de ei, să aleagă destinații sigure pentru dumnealor și să viziteze România. Noi îi așteptăm în județul Tulcea, acasă, în Delta Dunării!”, a mai adăugat Ionuț Chirică.

Lasă un răspuns