O avocată cu 16 case, fiică de capitan de Securitate, numită secretar de stat la Ministerul Justiției

0
241

Premierul Ludovic Orban a facut o noua numire controversata in Guvern. Potrivit deciziei publicate luni in Monitorul Oficial, Olivia Diana Morar a devenit secretar de stat in Ministerul Justitiei.

De profesie avocat, Morar este fost consilier local din partea PNL in municipiul Bistrita si sefa a organizatiei de femei PNL din judet.

Potrivit unei declaratii de avere depuse in iunie 2018, cand era consilier local in Bistrita, Morar detine 16 terenuri cumparate sau obtinute prin succesiune in Bistrita, Bihor, Oradea, Constanta, Satu Mare, Timisoara, Turda si Bucuresti, scrie Ziare.com.

Ea are trecute in declaratie 12 case – 3 in Bistrita, 3 in Oradea, 2 in Timisoara, si cate una in Bucuresti, Satu Mare, Constanta si Bihor. Cea mai mare este cea din Timisoara, de 1.106 metri patrati, obtinuta prin succesiune si unde detine cota parte 3/80.

Ea mai detine si 4 apartamente, in Oradea, Bistrita, Hunedoara si Baia Mare, doua spatii comerciale in Baia Mare si Huedin și un BMW din 2013. Nu are datorii.

In 2017, anul la care face referire declaratia depusa in vara lui 2018, Morar sustine ca a obtinut o indemnizatie de 393 de lei/luna ca si consilier local. Situatia s-ar explica prin faptul ca in acelasi an are declarata si indemnizatia de crestere a copilului, in valoare de 77930 de lei (aprox. 6.500 de lei/luna).

Venituri mai consistente a obtinut din avocatura – aproape 14.750 de lei/luna, dar si din chirii, in total aproape 3.800 de lei/luna.

In ce-l priveste pe tatal acesteia, Valeriu Bonca, presa a scris ca a fost capitan de Securitate, in Bistrita, iar numele sau apare in dosarele Nicu Steinhardt si Radu Saplacan.

La decesul sau in 2013, in presa locala au fost publicate numeroase mesaje de condoleante de fosti colegi, colonei in rezerva si chiar Asociatia Ofiterilor in Rezerva si Retragere din SRI a vrut sa aduca, astfel, “un pios omagiu la trecerea in eternitate.

Lasă un răspuns