O sătmăreancă și-a pierdut tatăl, soțul și fratele. Acuzații la adresa medicilor

0
187

Tragedie fără margini într-o familie din Negrești-Oaș. Și asta după ce Maria O. și-a pierdut în decurs de două luni atât tatăl, cât și soțul și fratele. În cazul ultimelor două tragedii, sătmăreanca îi acuză pe medici că nu ar fi făcut tot ce era posibil pentru salvarea soțului și a fratelui.

De unde a început totul

Totul a început după ce soțul femeii, O. Petru, respectiv fratele acesteia, M. Ioan, au ajuns să fie internați în cadrul Spitalului Negrești-Oaș în data de 7 februarie 2021. Au urmat o serie de complicații, potrivit medicilor, O. Petru având 75% din plămâni afectați, iar M. Ioan având 50% din plămâni afectați și o saturație în sânge de peste 90%. Familia acuză faptul că – fără acordul ei – medicii de la Negrești-Oaș au luat decizia de a-i transfera pe cei doi la Spitalul suport Covid de la Carei, în noaptea de 7 spre 8 februarie.

Transferați la Spitalul Carei fără acordul familiei

Mai mult decât atât, la Spitalul Carei, medicii au cerut familiei să achiziționeze un tip de medicament pe care nu îl aveau (?!) în farmacia proprie.

”Am ajuns din Franța în 9 februarie și m-am prezentat la Spitalul Carei pentru a putea primi informații referitoare la starea lor de sănătate. Mi s-a spus prin telefon de către o doamnă doctor că starea soțului meu este foarte degradată, iar cea lui M. Ioan este stabilă și cu 80% șanse de trăit. În data de 10 februarie am primit un telefon din partea doamnei doctor de pe secția ATI pentru achiziționarea medicamentului Lemod Solu, necesar lui M. Ioan pentru tratament și că spitalul nu mai are provizii cu acest medicament. În Franța locuiesc de 10 ani și am trecut prin multe intervenții pe la spitale, dar niciodată nu ni s-a spus mie și familiei mele să cumpărăm un medicament care nu se eliberează doar pe bază de prescripție de către spital și doar ei îl pot achiziționa. Am reușit într-un final să fac rost de acest medicament cu ajutorul farmaciilor și le mulțumesc din suflet că mai avem oameni cu inimă în această țară”, spune Maria O.

Prima tragedie, în 10 februarie

Cu toate că în 10 februarie i s-a spus că starea de sănătate a soțului său ar fi stabilizată, câteva ore mai târziu s-a anunțat decesul. Nemaiavând încredere în cei de la Spitalul Carei, sătmăreanca a încercat să își salveze măcar fratele.

”Am cerut transferul lui Moiș Ioan către alt spital mai performant și unde sunt doctori capabili să trateze pacienți, nu să îi bage la doi metri sub pământ. Transferul ni s-a refuzat din partea medicului de gardă până în data de 12 februarie seara, când am reușit transferul lui M. Ioan din Carei către Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Pacientul a ajuns în jurul orei 21.00, dar fără fișa medicală cu informațiile referitoare la tratamentul administrat în Carei”, mai spune Maria O.

A doua tragedie, în 13 februarie

Doar că, din păcate, în pofida tuturor eforturilor, la ora 1.10, în data de 13 februarie, M. Ioan moare pe patul de spital.

”Oameni buni, cei care aveți un suflet, ajutați-ne ca această petiție să se facă cunoscută și să cerem detalii de ce se moare în aceste circumstanțe necunoscute. L-am îngropat pe tatăl meu în decembrie, anul trecut, iar doua luni mai târziu pe soțul meu și pe fratele meu. Durerea este nespus de grea și aceste explicați care ne lipsec pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat. Acuzăm doctori de la Spitalul Negrești-Oaș si de la Spitalul Municipal Carei și personalul de pe sectia ATI pentru relele tratamente și lipsa profesionalismului. Nu dorim ca alți oameni să mai întâmpine astfel de situații”, este apelul sătmărencei.

Lasă un răspuns