Oferta CFR Călători de Paști. Plătești un loc și stai singur în cabină la vagon de dormit

0
216

Oferta CFR Călători de Paști a fost anunțată sâmbătă de operatorul feroviar de stat: la vagoanele de dormit îți cumperi un loc și stai singur în cabină.

CFR Călători va suplimenta trenurile de lung parcus cu vagoane de dormit și cușetă, pentru a veni în sprijinul celor care se duc spre casă în perioda sărbătorilor Pascale. Numărul acestor vagoane speciale va fi mai mare, pentru a putea asigura distanța între călători și confortul acestora pe distanțe lungi, se arată într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă.

În continuare, lista completă a garniturilor care au în compunerea lor vagoane de dormit și vagoane cușetă, al căror număr va fi suplimentat de operatorul feroviar de stat în perioada sărbătorilor Pascale:

TrenStație plecareStație sosireObservații
IR 1641București NordBaia Mare 
IR 1648București NordBistrița NordRamura la trenul IR 1641
IR 1639București NordCluj NapocaRamura la trenul IR 1641
IR 1642Baia MareBucurești Nord 
IR 12391Bistrița NordBucurești NordRamura la trenul IR 1642
IR 1638Cluj NapocaBucurești NordRamura la trenul IR 1642
IR 1695București NordTimișoara Nord 
IR 1696Timișoara NordBucurești Nord 
IR 1741București NordSatu Mare 
IR 1742Satu MareBucurești Nord 
IR 472București NordArad 
IR 1822AradBucurești Nord 

Oferta CFR Călători de Paști. Mai puțini pasageri în cușetă

Astfel, pentru vagoanele de dormit pasagerul va călători în regim single și va achita prețul unui singur loc. La cușetă se vor vinde doar jumătate din locuri. De exemplu, cumpărând un loc într-o cabină de două locuri (două paturi) de la vagonul de dormit, pasagerii vor călători în regim single (singur în cabină). În ceea ce privește locurile la vagoanele cușetă, într-o cabină de șase locuri vor călători trei pasageri, iar într-o cabină prevăzută cu patru locuri vor călători doi pasageri.

”În vagoanele clasă se menține regula <un loc liber, un loc ocupat>. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID 19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasagerii noștri și personalul propriu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în zilele cu vârf de trafic din perioada sărbătorilor Pascale, trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula „un loc liber, un loc ocupat”.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 10 zile de pe următoarele canale:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de celelalte persoane.

Mai multe cușete, dar mai puține vagoane la trenurile de navetă

Măsura vine în contextul în care sute de trenuri au fost anulate în contextul Ordonanțelor Militare emise în temeiul stării de urgență decretate de președintelșe Klaus Iohannis pe 16 martie și prelungită ulterior.

Așa cum a arătat Club Feroviar, trenurile de navetă sunt supraaglomerate, din cauza faptului că numărul de vagoane este insuficient. Pe de altă parte, au fost anulate și unele trenuri de navetiști, cu care angajații societăților feroviare călătoreau pentru a se duce la serviciu.

Lasă un răspuns