Olimpiadele și concursurile școlare vor fi SUSPENDATE în anul școlar 2020-2021. Explicațiile oficialilor Ministerului Educației

0
98
?????????????????????????????????????????????????????????

Olimpiadele și concursurile școlare vor fi suspendate în anul școlar 2020-2021, a precizat luni secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari. Potrivit sursei citate, decizia de a desfășura doar anumite olimpiade, online, ar crea discriminare.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 2 noiembrie, la Biblioteca Central Universitară, de ministrul educației și cercetării – Monica Cristina Anisie, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar – Luminița Barcari, secretarul de stat pentru proiecte cu finanțare externă – Mihaela Popa, președintele ARACIP – Șerban Iosifescu, potrivit edupedu.ro.

“În anul școlar 2020-2021, competițiile școlare, extrașcolare, așa-numitele olimpiade se vor suspenda”, a spus Luminița Barcari.

“Numărul mare al competițiilor școlare și al elevilor participanți, precum și varietatea modalităților de desfășurare a competițiilor nu permit organizarea competițiilor școlare conform regulamentelor proprii în vigoare“, a mai declarat Barcari.

Secretarul de stat a precizat că “decizia a organiza doar anumite olimpiade și concursuri școlare în mediul online ar crea o discriminare între elevi“.

Lasă un răspuns