Pacientul cu coronavirus de la Satu Mare a stat la mila județelor vecine – noi nu am avut cu ce să îl transferăm

0
150

Deși nu prezenta simptome, în cazul acestuia s-a dispus transferul la o unitate spitalicească, în speță la Cluj. Doar că de la venirea rezultatului și până la transferul propriu zis a durat o vreme, asta pentru că la Satu Mare nu a existat un mijloc de transport adecvat. Pacienții cu coronavirus sunt transportați cu o autospecială pentru victime multiple și nu cu ambulanțele normale, iar sătmărenii nu au putut pune la dispoziție o astfel de autospecială, motiv pentru care s-a așteptat detașarea unei din județele vecine.

Sătmărenii au pus la dispoziție pentru transport o izoletă, acea targă protejată, dar au așteptat mijlocul de transport din vecini. Acest lucru a făcut ca, deși cazul a fost confirmat undeva înainte de ora 22, transferul pacientului să nu se realizeze mai devreme de ora 1, în miez de noapte.

În acest moment toate locurile de carantină din județ sunt ocupate. Autorităție caută soluții pentru a mai putea primi și alți români care se întorc din Italia, în carantină, fiind în discuție varianta de a transfera persoanele testate și cu rezultate negative să fie transportate în județele de domiciliu pentru a-și continua carantina.

Lasă un răspuns