Persoanele care vin în ţară prin cele trei puncte de frontieră din judeţul Satu Mare sunt plasate în carantină pentru a fi evaluate medical

0
203

Persoanele care vin în ţară prin cele trei puncte de frontieră din judeţul Satu Mare sunt plasate în carantină pentru a fi evaluate medical. Are detalii corespondentul nostru Sergiu Podină:
Reporter: Sunt 41 de persoane care au fost automat carantinate pentru 14 zile și alte 122 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Macrina Livia Mihai, director DSP Satu Mare: Cetăţeanul este legitimat și pe urmă se poartă o discuție cu lucrătorul de poliție de frontieră. În urma acestei discuții, dacă cetățeanul recunoaște că vine din Italia este transferat personalului medical, care activează în punctul de trecere al frontierei, 24 de ore din 24, 7 din 7. Este termometrizat, este intervievat, de asemenea, zona din care provine și personalul medical decide.
Reporter: Tuturor celor carantinaţi le-au fost recoltate probe care au fost trimise la laboratorul de specialitate din Cluj. În total, județul Satu Mare dispune de 200 de locuri unde aceste persoane pot fi cazate pe toată perioada carantinei. Prefectului Radu Bud a cerut factorilor decidenți ca oamenii să fie excortați de poliție până în județele de domiciliu, însă nu a primit un răspuns afirmativ în acest sens. Dacă situația o va impune autoritățile locale vor identifica și alte locații de carantinare.

Lasă un răspuns