Polițiștii de la IPJ Satu Mare sărbătoresc ziua Poliției Române, în stradă, la datorie.

0
171

Polițiștii din România sărbătoresc 198 de ani de existență a instituției, în stradă, la datorie. Dacă până acum ziua de 25 martie era una de sărbătoare pentru polițiștii din întreaga țară, ocazie cu care își puteau pune pe ei uniforma festivă, aniversarea din 2020 va rămâne una de referință pentru profesia de polițist. 

În loc de activități educative și de prezentări interactive de echipament, alături de elevii din Satu Mare , cum se obișnuia an de an, în 2020, polițiștii din județ sunt în alertă maximă.

Polițiștii sunt echipați cu măști și mănuși de unică folosință și sunt în stradă pentru a pune în aplicare ordonanța militară.

Într-o formă sau alta, sub diferite denumiri, Poliţia, ca instituţie, este atestată din anul 1822, când domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea acestei instituţii.

Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire).


Lasă un răspuns