Potrivit datelor furnizate de Registrul Auto Român Jumătate dintre mașinile controlate în județul Satu Mare au nereguli

0
61

Potrivit datelor furnizate de Registrul Auto Român (RAR), jumătate dintre mașinile controlate în județul Satu Mare prezintă nereguli. Mai mult decât atât, alte autoturisme verificate de specialiști prezentau pericol iminent de accident.

Concret, în județul Satu Mare au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.388 de vehicule. Dintre acestea, 50,25% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 76 (3,18%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 11,26% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,13% aveau probleme legate de identificare și 2,56% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

n urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Satu Mare au fost aplicate 585 de amenzi contravenționale și au fost retrase 284 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Lasă un răspuns