Prefectul de Satu Mare solicită implicarea primarilor în problema elevilor care nu au acces la e-learning

0
153

Circa 6.400 de elevi din judeţul Satu Mare nu au acces la sistemul de educaţie online, prefectul Radu Bud urmând să transmită primarilor necesarul din fiecare localitate pentru ca dispozitivele electronice să fie achiziţionate din bugetele locale.

“Prefectul Radu Bud a avut azi o întâlnire cu inspectorul şcolar general Călin Durla privind modul de desfăşurare a activităţii educative în această perioadă şi a luat decizia de a sprijini iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare privind dotarea elevilor cu mijloace de comunicare (tablete), necesare pentru accesarea platformelor electronice de învăţare (e-learning). Concret, pe baza unei situaţii realizate recent, pentru ca toţi elevii să aibă acces pe platforma de e-learning ar fi nevoie de sprijinirea a 6.400 de elevi la nivelul judeţului  nostru cu câte un dispozitiv cu un cost estimat la 3400 de lei. Instituţia Prefectului  va transmite în teritoriu numărul de dispozitive necesare în fiecare localitate şi solicitarea către primari de a analiza oportunitatea finanţării  din bugetul local a achiziţiei acestora, ulterior distribuirea către elevii aflaţi în nevoie, în custodie sau în alte forme de atribuire”, precizează Prefectura Satu Mare.

Potrivit sursei citate, în judeţ mai sunt 33 de profesori care nu pot desfăşura lecţii folosind mijloace de predare electronică. “Privind desfăşurarea activităţii didactice, în această perioadă doar 33 de profesori din întreg judeţul nu pot desfăşura lecţii folosind mijloace de predare electronică. Restul, şi cei aproape 40.000 de elevi din judeţ desfăşoară activităţi didactice zilnic, în această perioadă fiind extrem de importantă menţinerea legăturii cu şcoala. Pentru materia neparcursă, la nivelul inspectoratului s-a elaborat deja un plan remedial de recuperare a restanţelor în anul şcolar viitor. Prefectul speră într-un răspuns pozitiv din partea primăriilor, acţiune care ar permite accesul neîngrădit al tuturor elevilor sătmăreni la educaţie şi ar putea însemna un nou pas spre modernizarea actului educativ”, a mai transmis Prefectura.

Lasă un răspuns