Preț record în plină pandemie! Cât costă un kilogram de căpşuni in Satu Mare la început de sezon

0
466

Producătorii Satu Mare se bucură de prima recoltă. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând cu 25 de lei kilogramul.

Familia Sabo a investit aproximativ 10.000 de euro în urmă cu un an într-o afacere dulce. În comuna Odoreu, pe o suprafață de 10 ari au ridicat trei sere în care cultivă căpșuni românești. De o săptămână, cei doi frați care se ocupă de afacere au cules și roadele primei recolte.

În vreme de pandemie, însă, au trebuit să se reorienteze și să își vândă recolta respectând restricțiile impuse de ordonanțele militare. Astfel, prin intermediul rețelelor de socializare au reușit în aproximativ o săptămână să vândă 300 de kilograme de căpșuni.

Producătorii reușesc să culeagă recolta în aproximativ 3 ore.

După ce fructele sunt așezate în lădițe, acestea iau drumul către cei care au făcut comenzile online. Iar cine a gustat prima oară căpșunile românești, revine cu comanda.

În câmp, căpșunii se vor coace abia la începutul lunii mai, când producătorii din Halmeu vor fi nevoiți să își caute zilieri, pentru a reuși să culeagă întreaga recoltă.

Lasă un răspuns