Primul tren spre Mangalia va pleca din Satu Mare în 26 iunie.

0
217

Din data de 26/27 iunie va intra în circulație Trenul Soarelui. Este vorba despre IR 1944. Ultima rută va fi în data de 5/6 septembrie 2020.

Chețe Dorin, șef Stație CFR Baia Mare: ”Acest InterRegio va circula pe relația Satu Mare-București-Băneasa-Mangalia, deci nu va intra în București. Trenul va porni din Satu Mare la ora 13.20. Plecarea din Baia Mare va fi la ora 15.01, iar în Mangalia va ajunge a doua zi, la ora 08.52. InterRegio 1945 va porni din Mangalia la ora 15.15 și va sosi în Baia Mare următoarea zi, la ora 07.55Referitor la tarifele pentru Trenul Soarelui, acestea deocamdată nu au suferit modificări și au rămas cele de anul trecut.”

Prețurile biletelor de anul trecut, la Trenul Soarelui au fost următoarele:

Clasa I-banchetă: 187.70 lei
Vagon de dormit: 260,80 lei
Cușetă 6 locuri: 158,80 lei
Clasa II: 128,70 lei

Pentru cei care vor dori să cumpere biletele cu anticipație trebuie să știe că reducerea nu mai este de 25% pentru acest an, ci de 15%. Deocamdată biletele pot fi cumpărate doar cu maximum de 10 zile înainte de călătorie însă la acest capitol pot surveni modificări, în funcție de hotărârile luate de guvernul liberal care, cel mai probabil, în 30 mai va veni cu noi măsuri de relaxare.

În ceea ce privește tarifele pentru călătoria dus-întors, acestea au fost următoarele (au aplicată reducerea de 10%):

Clasa I-banchetă: 338.70 lei
Vagon de dormit: 484,90 lei
Cușetă 6 locuri: 292,70 lei
Clasa II: 232,50 lei

Chețe Dorin: ”Biletele se vor repartiza astfel: la vagonul de dormit se va putea cumpăra un singur bilet, iar la cușeta cu 6 locuri se va putea cumpăra doar 3 locuri, cu precizarea că doar familiile vor putea cumpăra bilete mai multe decât cele prevăzute. Această distribuire este valabilă doar pe perioada stării de alertă și sperăm ca din 12 iunie să nu mai existe aceste restricții.”

Ca și o noutate, pe site-ul CFR Călători se precizează faptul că elevii beneficiază de bilete gratuite, aceștia trebuind să plătească doar patul, în cazul în care optează pentru cușetă sau vagonul de dormit.

Șeful Stației CFR Baia Mare a mai precizat faptul că, deocamdată, pe timpul călătoriilor este obligatorie purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării sociale. Acesta mai recomandă să nu se părăsească compartimentele.

Zilele de plecare spre litoral a celor două garnituri pot suferi modificări doar prin noi dispoziții date de guvernul liberal în ceea ce privește limitarea infectării cu coronavirus a populației.

Lasă un răspuns